Denizi olmayan Şanlıurfa’da balık yarışması! Sonuç herkesi şaşırttı

Şanlıurfa’nın Fırat Nehri’ne kıyısı bulunan Hilvan ilçesinde balık tutma yarışması düzenlendi. Yüzlerce kişinin katıldığı yarışmada sonuç şaşırttı.

Denizi olmayan Şanlıurfa’da balık yarışması! Sonuç herkesi şaşırttı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesi, Fırat Nehri’nin kıyısında düzenlenen sportif balık tutma yarışması, doğa tutkunlarını bir araya getirdi. 

Hilvan’ın doğal güzelliklerini öne çıkarmayı hedefleyen etkinlikte, oltasını kapan yüzlerce kişi kıyasıya mücadele etti. Yarışmacılar, dev balıklar için yarışırken, Hilvan’ın saklı cennetlerinden biri olan Bahçecik Köyü’ndeki doğa harikası ada, büyük ilgi topladı.

Hilvan Yerel Eylem Grubu’nun organize ettiği Yarışmada, katılımcılar en büyük balığı tutmak için ter döktü. Bazı balıkların boyu 2 metreye kadar ulaştığı Fırat Nehri’nde, birçok yarışmacı yakaladığı balıklarla ödül kazanma şansı yakaladı. Hilvan Yerel Eylem Grubu Koordinatörü Yusuf Yavuz, etkinliğin Hilvan’ın kırsal turizm potansiyelini tanıtmak için büyük bir adım olduğunu vurguladı.

"HİLVAN'IN SAKLI CENNETİNİ TÜRKİYE'YE TANITACAĞIZ"

Yavuz, “Hilvan, Fırat Nehri'ne kıyısı bulunan ve balık popülasyonu açısından zengin bir ilçe. Bahçecik’teki doğa harikası adayı tüm Türkiye’ye tanıtmak ve Hilvan’ı turizmde hak ettiği yere taşımak için çalışıyoruz” dedi.

Etkinlik, Hilvan Kaymakamlığı, Tarım İl/İlçe Müdürlüğü, Ziraat Odası ve yerel sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle gerçekleşti. Yarışmanın sonunda dereceye giren yarışmacılar çeşitli ödüllerle taçlandırıldı.

Denizi olmayan Şanlıurfa’da balık yarışması! Sonuç herkesi şaşırttı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.