10 yıl sonra mezar tekrar açıldı! Cesedin kime ait olduğu ortaya çıktı

15 yıl önce Münevver Karabulut’u öldüren Cem Garipoğlu’nun intihar etmediği ve mezarda yatan kişinin başkası olduğuna dair iddialar, kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu. Garipoğlu’nun mezarı açıldı ve DNA incelemeleri yapıldı.

5

İstanbul'da 2009 yılında Münevver Karabulut’u vahşice öldüren ve 2014’te cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu’nun ölmediği ve mezarda yatan kişinin başkası olduğuna dair ortaya atılan iddialar, kamuoyunda uzun süre tartışma yaratmıştı.

İDDİALAR ÜZERİNE MEZAR AÇILDI

Bu iddialar üzerine Karabulut ailesi ve Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda, 3 Ekim 2024 tarihinde mezar açılarak DNA incelemeleri için örnekler alındı.

ADLİ TIP İNCELEMESİ SONUÇLANDI

İstanbul Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi tarafından yapılan DNA analizleri, mezardan alınan kemik ve diş örneklerinin Cem Garipoğlu’nun anne ve babasıyla uyumlu olduğunu ortaya koydu. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, örneklerin Garipoğlu'nun DNA profiliyle birebir örtüştüğü, 2014 yılında yapılan otopsiyle belirlenen kişinin de aynı olduğu kesinleşti.

Bu sonuç, Garipoğlu’nun ölmediğine dair iddiaların asılsız olduğunu gözler önüne serdi. Başsavcılık, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yapılan bu incelemenin tüm süreçlerinin titizlikle yürütüldüğünü belirtti.