HRÜ’de kadın cinayetlerine karşı yürüyüş!

Harran Üniversitesinden bir grup öğrenci, kadın katliamlarına karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla sloganlar eşliğinde yürüyüş düzenledi.

HRÜ’de kadın cinayetlerine karşı yürüyüş!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA - Türkiye’nin gündemini sarsan Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner cinayetlerine yönelik tepkiler sürüyor. Harran Üniversitesinde de bir grup öğrenci, olaylara dikkat çekmek amacıyla Osmanbey Kampüsü’nde bir araya geldi.

Osmanbey Kampüsünde toplanan öğrenciler, sadece İkbal ve Ayşenur’un değil, son dönemlerde artan kadın cinayetlerinin de altını çizmek için yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe birçok öğrenci kulübü de destek verdi

Öğrencilerin ellerinde tuttukları afişlerde “Bitmemeli umutlar ve hayaller, solmamalı çiçekler”, “Kadın, yaşam, özgürlük”, “Biz susarsak failler aklanmaz”, “Kadına ve çocuğa dokunma”, “...için adalet, boş bıraktım çünkü sıradaki ben olabilirim” ve “Başıboş hayvanları değil, başıboş psikopatları toplayın” ifadeleri yer aldı. Öğrenciler sık sık slogan attı. Kampüste ellerinde pankartlarla protesto düzenleyen öğrencilerin, ağırlıklı olarak 'siyah' giyindiği görüldü.

HRÜ’de kadın cinayetlerine karşı yürüyüş!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.