Şanlıurfa’da ekmeğe zam yapmaya hazırlanan fırıncılara şok! Bakanlıktan açıklama geldi…

Şanlıurfa’da fırıncılar, ekmeğe zam yapmaya hazırlık yaparken, Ticaret Bakanlığı’ndan gelen flaş bir açıklama dikkatleri çekti. Ekmeğin fiyat tarifesini aşan uygulamalar tespit edildiğinde, fırıncılara 100 bin TL’den 1 milyon TL’ye kadar idari para cezaları kesileceği duyuruldu.

Şanlıurfa’da ekmeğe zam yapmaya hazırlanan fırıncılara şok! Bakanlıktan açıklama geldi…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde Şanlıurfa başta olmak üzere birçok ilde fırınlarda yaşanan fiyat artışları, kamuoyunda tartışmalara yol açmıştı. Ticaret Bakanlığından konuya ilişkin açıklama geldi. Bakanlık, bu duruma karşı acil bir önlem alarak spekülatif fiyat hareketlerinin toplumun genel refahını tehdit ettiğini vurguladı.

Açıklamada, ekmek fiyat tarifelerinin ticaret ve esnaf odaları tarafından yürürlüğe konulduğu vurgulandı. Bu tarifeler, ekmeğin azami satış fiyatı esas alınarak belirlendiği ifade edildi. Ayrıca, fiyat tarifelerine aykırı uygulamalarla ilgili vatandaşlardan gelen şikâyetler doğrultusunda Bakanlık tarafından gerekli denetimlerin titizlikle gerçekleştirileceği kaydedildi.

“DENETLEMELER TİCARET BAKANLIĞI TARAFINDAN YAPILMAKTADIR”

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Vatandaşlarımızın temel gıda maddesi olan ekmeğin fiyatı üzerinde yapılacak spekülatif fiyat hareketleri toplumun genel refahını doğrudan etkilemektedir. Bu bağlamda, piyasaya arz edilen ekmeklerin fiyat tarifeleri, Ticaret Odaları ve Esnaf Odaları tarafından yürürlüğe konulmaktadır. Fiyat tarifeleri, ekmeğin azami satış fiyatı üzerinden belirlenmekte olup, belirlenen bu tarifelerin üzerinde yapılan fiyatlandırmalar konusunda şikayetler alındığı zaman gerekli denetlemeler Ticaret Bakanlığı denetleme ekipleri tarafından hemen yapılmaktadır.

1 MİLYON TL CEZA

Fahiş fiyat uygulamaları olarak tespit edilen denetim sonuçları, Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından ‘Haksız Fiyat Artışı’ olarak değerlendirilmekte, ve gerekli idari para cezaları uygulamaya konulmaktadır. Bu çerçevede, İstanbul başta olmak üzere 81 ilimizde ekmek fiyat tarifesini aşan uygulamalar neticesinde, ekmek satışını yapan işyerlerine 100.000 TL’den 1.000.000 TL’ye varan tutarlarda idari para cezaları uygulanmaktadır. Bu doğrultuda, halkımızın temel gıdası olan ekmek konusunda herhangi bir haksız kazanç veya fırsatçılığa müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizmek isteriz. Ticaret Bakanlığı olarak, çalışmalarımızı titizlikle yürütmekte, ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için her türlü tedbiri almaktayız.”

 

Şanlıurfa’da ekmeğe zam yapmaya hazırlanan fırıncılara şok! Bakanlıktan açıklama geldi…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.