Bakan Yerlikaya’dan Discord açıklaması! “Tek tek yakalayacağız”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Discord platformuna yönelik yaptığı açıklamada, sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen provokatif paylaşımlar ve algı çalışmalarına dikkat çekti. "Bu tür içeriklere karşı bir kez daha uyarmak istiyorum" diyen Yerlikaya, dijital ortamda yayılan yanlış bilgilerin toplumda oluşturabileceği tehlikelere vurgu yaptı.

Bakan Yerlikaya’dan Discord açıklaması!   “Tek tek yakalayacağız”

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Discord platformunda yapılan provokatif ve zararlı yayınlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, özellikle bir grup tarafından tehdit edildiği öne sürülen bir kız çocuğunun videosunun kurgu olduğunu vurgulayarak, bu tür içeriklerin toplumda panik yaratmaya yönelik olduğunu belirtti.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya aracılığıyla çocukları hedef alan yayınlara karşı etkili önlemler alındığını ifade etti. Benzer içeriklerin yayılmasını engellemek için çalışmaların devam ettiğini belirten Yerlikaya,  bu konuda kararlılıkla hareket ettiklerini dile getirdi

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Siber Daire Başkanlığımız bir kız çocuğunun sosyal medyadaki “Bir Program” üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan videodaki görüntüleri incelemiştir.

Yapılan incelemede videonun kurgu olduğu belirlenmiştir. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz, E.N.B. adlı çocuğu adresinde muhafaza altına alınmıştır. İfade işlemleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından gerçekleştirilecektir.

E.N.B. adlı çocuğun “tehdit ve şantaja maruz kaldığı” sözde görüntüleri, “Halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayınlayan ve dezenformasyon” yapan T.D. adlı 18 yaşındaki şahıs ise Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gözaltına alınmıştır.

Aziz Milletimizi sosyal medya üzerinden yapılan provakatif paylaşımlara, algı çalışmalarına karşı bir kez daha uyarmak istiyorum.

Siber devriyelerimiz, sosyal medya üzerinden provakatif paylaşımlarda bulunan, algı çalışması yürüten, halkımız arasında kin ve düşmanlık tohumları ekmeye çalışanların her an ensesindedir. Bu tür paylaşım yapanları tek tek yakalayacağız!"

 

Bakan Yerlikaya’dan Discord açıklaması! “Tek tek yakalayacağız”

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.