Şanlıurfalıların isotuna da göz diktiler! Zabıtadan isot oyununa suçüstü

Karaköprü’de isot sezonu sürerken, biber alım satımında yaşanan hileler vatandaşları tedirgin ediyor. Mahalle aralarında yapılan satışlar, usulsüz tartım iddialarıyla gölgelendi. Karaköprü’de zabıta ekipleri, bu durumu araştırarak, hileli tartım uygulamalarını ortaya çıkardı.

Şanlıurfalıların isotuna da göz diktiler! Zabıtadan isot oyununa suçüstü

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da isot sezonu sürerken, bazı vatandaşlar biberlerini mahalle aralarında dolaşan pikap ve kamyon satıcılardan almayı tercih ediyor. Ancak son günlerde bu satıcılarla ilgili hile iddiaları artmaya başladı. Özellikle tartımda yapılan hileler, tüketiciler arasında endişeye neden oldu.

Karaköprü’deki zabıta ekipleri, bu durumun farkına vararak kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde, pikap ve kamyonlardan biber satanların, tartım işlemlerini manipüle ettikleri ortaya çıktı. Terazilerin ön kısmında biber kilosu doğru bir şekilde tartılırken, arka taraflarına yerleştirilen siyah bantlar sayesinde hileli bir tartım yapıldığı belirlendi. Bu uygulama, tüketicilerin aldatılarak haksız yere daha yüksek fiyatlar ödemesine neden oluyor.

Şanlıurfa’nın kent merkezinde bulunan ilçelerinde de aynı sorun yaşanırken, Karaköprü’de zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde pikap ve kamyonlardan biber satanların, terazilerde ön kısmı biber kilosu doğru iken terazinin arka bulunan kısımlardan birine siyah bant geçirilmiş durumda. Bu da pikap ve kamyonlardan biber satanların fiyatları artırdığını gösteriyor.

Zabıta ekipleri tüketicilerin biber alırken terazinin doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmeleri, şüpheli durumlarda ise yetkililere başvurmalarını tavsiye etti.

Şanlıurfalıların isotuna da göz diktiler! Zabıtadan isot oyununa suçüstü

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.