Şanlıurfa'da sel afetinin enkazı hala duruyor! Vali Şıldak'tan talimat

Şanlıurfa'da 14-15 Mart’ta yaşanan sel felaketinin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmiş olmasına rağmen, felaketin izleri hala görünür durumda. Şehir merkezindeki Cavsak, Karakoyun ve Sırrın Derelerinde devam eden ıslah çalışmalarını inceleyen Vali Hasan Şıldak, taşkın riskinin en kısa sürede önlenmesi için yetkililere talimat verdi.

Şanlıurfa'da sel afetinin enkazı hala duruyor! Vali Şıldak'tan talimat

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da 14-15 Mart 2023'te yaşanan sel felaketinin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti, selin izleri ise hala silinmedi.

Kentte geçtiğimiz yıl sağanak yağışın ardından derelerin taşması sonucu 27 mahallede bin 978 ev, 234 iş yeri, 19 okul ve 8 cami hasar gördü. Sel felaketinde 17 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralanmıştı..

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, şehir merkezindeki Cavsak, Karakoyun ve Sırrın Dereleri üzerinde Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen ıslah ve taşkın önleme çalışmalarını yerinde inceledi.

İncelemeler de Vali Şıldak’a, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve DSİ Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı eşlik etti.

Vali Şıldak, çalışmaların en kısa sürede tamamlanabilmesi için gerekli koordinasyonun sağlandığını ve ilgililerin talimatlandırıldığını belirtti.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

 “Şanlıurfa Şehir Merkezindeki Cavsak, Karakoyun ve Sırrın Dereleri üzerinde Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz tarafından yapımı sürdürülen ıslah ve taşkın önleme çalışmalarını yerinde inceledik.  Merkez İlçe Belediye Başkanlarımız, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve ilgili kamu kuruluşlarının yöneticileri ile birlikte gerçekleştirdiğimiz inceleme sonucunda, çalışmaların en erken sürede tamamlanabilmesi için gerekli koordinasyonu sağladık ve ilgilileri talimatlandırdık”.

 

Şanlıurfa'da sel afetinin enkazı hala duruyor! Vali Şıldak'tan talimat

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.