Uluslararası sanatçılar Şanlıurfa’da buluştu

Uluslararası Sanatçılar Birliği tarafından düzenlenen Şanlıurfa Buluşması Sergisi, vefat eden resim öğretmeni ve eski İl Kültür Müdürü Nevin Güllüoğlu'na ithaf edilerek sanatçıları, akademisyenleri ve sanatseverleri bir araya getirdi. Dün başlayan sergi, 15 ekim tarihine kadar Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi'nde sanatseverleri ağırlamaya devam edecek.

Uluslararası sanatçılar Şanlıurfa’da buluştu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIUFA- Uluslararası Sanatçılar Birliği tarafından, 4-15 Ekim tarihleri arasında Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Sergi Salonu’nda ‘Disiplinler Arasında Sergi’ etkinliği düzenleniyor. 

Dün başlayan sergi akademisyenleri, sanatçıları ve sanatseverleri bir araya getirdi. 

Vefat eden resim öğretmeni ve eski İl Kültür Müdürü Nevin Güllüoğlu'na ithaf edilen sergi, Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emine Teker’in açılış konuşmasıyla başladı. 

Teker, Şanlıurfa'da sanat çatısı altında akademisyenleri, sanatçıları, öğretmenleri ve sayamadıkları birçok insanı kültürün iç içe geçtiği bu kadim topraklarda buluşturmanın önemine değinirken sanatın bir yaşantı biçimi olduğunu ifade etti.   

Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emine Teker

TEKER: ŞANLIURFA BULUŞMA SERGİSİNDE SİZLERLE OLMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ

 “Şanlıurfa'da sanat çatısı altında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum” diyen Teker konuşmasına şöyle devam etti: 

“Bugün sanatı ve kültürü buluşturan son derece anlamlı bir etkinliğe ev sahip yapmanın onurunu yaşıyoruz. Geçmişin izlerini bugüne taşıyan, sanatı yaşantı biçimi olarak benimseyen ve üreten dostlarla bereketli hilalin kalbinde tarihin ve kültürün iç içe geçtiği bu topraklarda; Uluslararası Sanatçılar Birliği ile hazırlanan Şanlıurfa Buluşma Sergisinde sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu sergi, Türkiye'nin farklı illerinde sanatını icra eden akademisyen, sanatçı ve öğretmenlerin yanı sıra Şanlıurfalı genç sanatçılar yerel sanatçılar, akademisyenler öğretmenleri bir araya getirmesi bakımından önem arz etmektedir. Böyle bir etkinliğin küratörü olarak; bizlere bu fırsatı veren başta olan Üniversitemiz Rektörlüğüne ve Genel Sekreterliğine Uluslararası Sanatçılar Birliği Başkanı Levent Tanyeri olmak üzere tüm sanatçı dostlara, her daim yanımızda, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığına, İl Kültür Müdürlüğüne, Müze Müdürlüğümüze ve emeği geçen tüm kurum, kuruluş ve personele teşekkürü borç bilirim. Bu sergimiz ilde hemen hemen herkesin yüreğine dokunup yolunu açan ve çok yakın zamanda aramızdan ayrılan kıymetli resim öğretmeni eski İl Kültür Müdürü Nevin Güllüoğlu'na ithaf ediyoruz. Ruhu şad olsun. Şanlıurfa'da sanat çatısı altında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Tüm misafirlerimize selam sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

TANYERİ: SİZİN YANINIZDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kültür, sanat alanında rasyonel, sürdürülebilir uygulamaların hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yapan Uluslararası Sanatçılar Birliği Başkanı Levent Tanyeri “Uluslararası Sanatçı Birliği olarak bugün Şanlıurfa’ya geldik. Şanlıurfa’dayız ama Urfa’dan ayrılmayacağız. Paydaşlar olarak sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.

Uluslararası Sanatçılar Birliği Başkanı Levent Tanyeri 

Sanatçıların toplum içindeki hak ettikleri saygıyı, sevgiyi ve değeri yerine getirebilmek adına gerekli tedbirlerin tamamının alınması gerektiğini belirten Tanyeri, şu ifadeleri kullandı: 

 “Hanımefendiler, beyefendiler Göbeklitepe bizlere yıllar önce sanatın gücüyle sesleniyor. Ve şöyle diyor dönemin insanı ve medeniyeti buradaydı tam da buradan bakıldığı zaman bu pencereden bakıldığında dönemin çağdaş sanatı kendi öz eleştirisini yapmalı ve bununla ilgili olarak sanat kuruluşları, yönetimler, belediyeler, akademisyenler bir araya gelip kentlerin kültür ve sanat birleşimini oluşturmasında paydaş durumda yer almalılar. Kültür alanında rasyonel, sürdürülebilir uygulamalar hayata geçirilmeli. Bu anlamda sanatçıların toplum içindeki hak ettikleri saygıyı, sevgiyi ve değeri yerine getirebilmek adına gerekli tedbirlerin tamamı alınmalı. Sanatçıların söyleyecekleri anlamlı sözleri var. Onları dinlemeli kulak vermeliyiz. Unutmayalım ki kentlerin önünde gelişim anlamında yolun aydınlatıcısı sanatçı dostlarımızdır. Biz uluslararası sanatçı birliği olarak bugün Şanlıurfa’ya geldik. Şanlıurfa’dayız ama Urfa’dan ayrılmayacağız. Paydaşlar olarak sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz”.

Uluslararası sanatçılar Şanlıurfa’da buluştu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.