Akaryakıt fiyatlarına büyük artış geliyor! Sürücülere kontak kapattıracak zammın tarihi belli oldu

Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs, İsrail ve İran arasındaki gerginliğin küresel petrol fiyatlarını ciddi şekilde etkileyeceği konusunda kritik uyarılarda bulundu. Bankanın tahminlerine göre, yaşanacak olası bir askeri çatışma, günlük 1 milyon varil petrol kaybına neden olabilir. Bu durum, brent petrol fiyatlarına 20 dolarlık bir artış olarak yansıyabilir ve bu da akaryakıt fiyatlarında yüzde 25’e varan zam anlamına geliyor.

Akaryakıt fiyatlarına büyük artış geliyor! Sürücülere kontak kapattıracak zammın tarihi belli oldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs, İsrail ve İran arasındaki gerginliğin küresel petrol fiyatlarını ciddi şekilde etkileyeceği konusunda kritik uyarılarda bulundu.

1 MİLYON VARİL PETROL AÇIĞI ENDİŞE YARATIYOR

Goldman Sachs’ın küresel emtia araştırmaları eş başkanı Daan Struyven’in verdiği röportaja göre, İran-İsrail arasındaki gerilim, petrol piyasalarını doğrudan etkileyebilir. Struyven, özellikle İran’ın petrol üretiminde meydana gelebilecek olası bir düşüşün, Hürmüz Boğazı'ndaki petrol nakliyatını tehlikeye sokabileceği konusunda da uyarılarda bulundu. Bu gelişmelerin dünya petrol arzında önemli aksamalara neden olabileceği ifade ediliyor.

PETROL FİYATLARI 93 DOLARA ÇIKABİLİR

Güncel piyasalarda brent petrolün varil fiyatı 77 doların üzerinde seyrediyor. Ancak uzmanlara göre, İsrail ve İran arasındaki gerginlik tırmanırsa fiyatların varil başına 93 dolara kadar çıkabileceği öngörülüyor. Bu, araç sahipleri ve enerji sektörü için büyük bir yük anlamına geliyor. Özellikle OPEC’in üretimi artırmama kararıyla birlikte, bu senaryonun daha da kaçınılmaz hale gelebileceği belirtiliyor.

DÜNYA PETROL ARZININ CİDDİ ANLAMDA AKSAMASINA NEDEN OLABİLİR

İran’ın petrol ihracatında kilit bir rol oynayan Hürmüz Boğazı’nda yaşanabilecek olası bir olumsuzluk, dünya petrol arzının ciddi anlamda aksamasına neden olabilir. Uzmanlar, bu noktada ani fiyat artışlarının kaçınılmaz olduğunu vurguluyor. Savaş ihtimalinin gündeme gelmesiyle, brent petrol fiyatlarında yaşanabilecek büyük artışın küresel enerji piyasalarında büyük bir krize yol açabileceği konuşulmaya başlandı.

Piyasalar, İsrail ve İran arasındaki gelişmeleri yakından takip ederken, olası bir askeri müdahale, enerji maliyetlerinde ve akaryakıt fiyatlarında ciddi zamlara neden olabilir. Brent petrolün 93 dolara yükselmesiyle birlikte araç sahiplerinin karşı karşıya kalacağı tablo, küresel ekonomik dengeleri de sarsabilir.

Akaryakıt fiyatlarına büyük artış geliyor! Sürücülere kontak kapattıracak zammın tarihi belli oldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.