Şanlıurfa’da tarımda ölümcül vurgun: Piyasaya sürülmeden ele geçirildi

Eyyübiye’de Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde bir depoya yapılan baskında çok sayıda sahte zirai tarım ilacı ele geçirildi.

Şanlıurfa’da tarımda ölümcül vurgun: Piyasaya sürülmeden ele geçirildi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Eyyübiye İlçe Tarım Müdürlüğü denetçileri ve kolluk kuvvetleri ile birlikte Eyyübiye ilçesi Kadıkendi Mahallesi’nde Tağşiş edilerek bitki koruma ürünü (sahte tarım ilaçları) üretildiği ve paketlendiği ihbarı üzerine belirlenen depoya baskın yapıldı.

Yapılan denetimlerde, dört adet dolum makinesi, bir adet paketleme makinesi, bir adet jelatin makinesi, piyasaya sürülmeye hazır hem de dolum-paketleme aşamasında bir tona yakın farklı boyutlardaki ambalajlarda büyüklükte değişik formülasyonda tağşiş edilen bitki koruma ürünü ve yaklaşık on bin adet çeşitli boyutlarda doluma hazır plastik şişeler ele geçirildi. 

Ele geçirilen sahte ürünler imha edilmek üzere zabıta ekiplerine teslim edildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bitkisel üretimde kullanılan bitki besleme ve koruma ürünlerine yönelik denetimlerde, çeşitli firmalara ait zirai ilaçları taklit ve tağşiş etmek suretiyle üretilen çok sayıda sahte zirai tarım ilacı bulunduğu belirtildi.

Henüz piyasaya sunulmadan ele geçirilen sahte zirai ilaçlara el konulduğu bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“3 tonluk karışım tankları, çeşitli ticari isimlerde etiketler ve koliler, tespit edilmiştir. Söz konusu ürünler sahte bitki koruma ilaçları ve malzemeler. Eyyübiye Belediyesi Zabıta ekibine yedi emin olarak teslim edilerek.5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerekli idari ve hukuki işlemler başlatılmıştır” denildi.

Şanlıurfa’da tarımda ölümcül vurgun: Piyasaya sürülmeden ele geçirildi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.