Akaryakıta savaş zammı yolda! Benzin ve motorin…

İsrail ile İran ve Lübnan arasındaki gerilim, Ortadoğu'daki savaş riski nedeniyle petrol fiyatlarında önemli bir hareketlenmeye yol açtı. Bu durum, benzin ve motorin fiyatlarında yeni zam beklentilerini gündeme getirdi.

Akaryakıta savaş zammı yolda! Benzin ve motorin…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde Ortadoğu'daki çatışmalar, akaryakıt fiyatlarının artacağı yönünde tahminleri artırdı. En son 2 Ekim’de zam yapılmıştı ve şimdi gözler yeni bir artışın olup olmayacağına çevrildi.

PETROL FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

Ortadoğu’daki gerilim, petrol fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Haftanın başında 70 dolar seviyelerinde seyreden Brent petrolünün varil fiyatı, güncel işlemlerde 78,30 doları aştı. Bu da haftalık artışın yüzde 10’u geçmesi anlamına geliyor.

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, İran ile İsrail arasındaki gerilim ve bölgedeki savaş riski, piyasaları tedirgin etmiş durumda. ABD Başkanı Biden’ın, İsrail ile “İran’daki petrol tesislerine yönelik olası saldırılar” hakkında görüşmeler yaptığını açıklaması, gerilimi daha da artırdı. İran hükümeti de, “Herhangi bir saldırıya, kararlı bir şekilde karşılık vereceğiz” açıklamasında bulundu.

FİYATLARIN 100 DOLARI GÖRME İHTİMALİ

Piyasalarda, hafta sonu öncesi “düşüş” pozisyonlarını kapatıp alıma yönelen tüccarlar, petrol fiyatlarını 80 dolara doğru itmeye başladı. Enerji uzmanları, “İran ve Ortadoğu’da yaşanacak büyük bir şok, günlük petrol arzında en az 10 milyon varil azalma yaratabilir ki, bu da fiyatların 100 dolara yükselmesine neden olabilir” uyarısında bulunuyor.

Petrol fiyatlarındaki sert artış, Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarına da yansıyabilir. 

Akaryakıta savaş zammı yolda! Benzin ve motorin…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.