Böylesi ne görüldü ne de duyuldu: Kuzu tandırdan rakı, kokoreçten votka çıktı!

Türkiye genelinde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği denetimler, gıda güvenliğini ciddi bir şekilde tehdit eden skandalları gün yüzüne çıkardı. Yapılan incelemelerde, bozulma ve değişiklik tespit edilen 56 farklı ürünün yanı sıra, taklit ve tağşişe uğramış 463 ürün de kamuoyuna duyuruldu.

Böylesi ne görüldü ne de duyuldu: Kuzu tandırdan rakı, kokoreçten votka çıktı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşişe uğramış gıdalarla ilgili sağlığı tehdit eden ürünlerin listesini kamuoyuna duyurdu. 

Denetimlerde elde edilen bulgular oldukça endişe verici. Özellikle Antalya'da yapılan kontrollerde, et ve alkollü içeceklerde şaşırtıcı sonuçlara ulaşıldı. Kuzu tandır örneklerinde rakı ve tekila, kokoreçte ise vodka ve viski bulundu. Bunun yanı sıra, bazı işletmelerin domuz ve eşek eti gibi sağlığa zararlı maddeler kullandığı da belirlendi.

Kırmızı et ürünleri arasında tavuk eti karışımları, dana köftelerde taşlık ve sucukta tavuk derisi gibi şaşırtıcı bileşenler tespit edildi. Bu tür sahte ürünler, halk sağlığını ciddi şekilde tehdit ederken, gıda güvenliğini sarsacak boyutlara ulaştı.

 

 

Böylesi ne görüldü ne de duyuldu: Kuzu tandırdan rakı, kokoreçten votka çıktı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.