Lahmacun ‘anırdı’, ciğerde hile çıktı! Dikkat…

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda sahteciliğiyle mücadele kapsamında ifşa ettiği listeyle dikkat çekti. Ciğer ve lahmacun üreten firmaların adı da bu listeye dahil oldu, bu durum tüketicilerde şaşkınlık yarattı.

Lahmacun ‘anırdı’, ciğerde hile çıktı! Dikkat…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşişe uğramış gıdalarla ilgili sağlığı tehdit eden ürünlerin listesini kamuoyuna duyurdu. 

Bakanlık, yaptığı kontroller sonucunda elde ettiği bilgilerin kamuoyuyla paylaşılabileceğini belirtti. Açıklamada, “Tarım ve Orman Bakanlığı, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun 31. maddesinin 6. fıkrası uyarınca bu bilgileri açıklama yetkisine sahiptir. Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik’in 8. maddesi gereği, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye atacak şekilde bozulmuş veya değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan firmaların adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarası Bakanlık resmi internet sitesinde kamuoyuna sunulmaktadır” ifadelerine yer verildi.

ÇOK SAYIDA ÜRÜN TESPİT EDİLDİ

Bakanlık, insanların sağlığını riske atacak şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş 56 farklı ürünü tespit etti. Bu kapsamda, taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen 463 ürün belirlendi. Uygunsuzluklar arasında bitkisel yağın bulunmaması gereken ürünlerde yer alması ve kanatlı eti ile karıştırılması gibi durumlar öne çıkarken, bazı ürünlerde ise tek tırnaklı eti bulunduğu saptandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın herkese açık internet sitesinde yayınladığı listede, e-gıda işlemleriyle ilgili ayrıntılar yer aldı. Listede ciğer kebabı ve lahmacun üreten işletmelerin bulunması, tüketiciler arasında şaşkınlık yarattı.

Lahmacun ‘anırdı’, ciğerde hile çıktı! Dikkat…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.