Coşkun: Artan fiyatlar alım gücünü zayıflatmaya devam etmektedir

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Eylül ayı enflasyon verilerine yönelik yazılı açıklamada bulundu. Artan fiyatların kamu görevlilerinin ve sabit gelirli vatandaşların alım gücünü zayıflattığını belirten Coşkun, temel ihtiyaç maddelerine yönelik ekonomik düzenlemelerin aciliyet kazandığını vurguladı.

Coşkun: Artan fiyatlar alım gücünü zayıflatmaya devam etmektedir

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜİK tarafından eylül ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, değerlendirmelerde bulundu.

Coşkun yaptığı açıklamada, kamu görevlilerinin alım gücünü destekleyecek ekonomik önlemlerin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Temel ihtiyaç maddelerine yönelik düzenlemelerin önemine dikkat çeken Coşkun, özellikle kış aylarında kamu görevlileri için alınması gereken tedbirlerin altını çizdi.

COŞKUN: ARTAN FİYATLAR ALIM GÜCÜNÜ ZAYIFLATMAYA DEVAM ETMEKTEDİR

Enflasyon farkının doğmadığını ancak artan fiyatların gelir kayıplarını büyütmeye ve alım gücünü düşürmeye devam ettiğini ifade eden Coşkun, şunları söyledi:

"TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, eylül ayında aylık enflasyon yüzde 2,97, yıllık enflasyon ise yüzde 49,38 olarak gerçekleşti. Her ne kadar enflasyon farkı oluşmamış olsa da, artan fiyatlar gelir kayıplarını büyütmeye ve alım gücünü zayıflatmaya devam etmektedir. Enflasyonun hayatımızdan çıkmasına dair yapılan açıklamalar umut verici olsa da, kamu görevlileri ve sabit gelirli vatandaşlarımız bu süreçten ciddi şekilde etkilenmeye devam ediyor. Özellikle kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte emeğin ve alım gücünün desteklenmesine yönelik adımların daha da acil hale geldiği bir gerçektir."

“HAKSIZ FİYAT ARTIŞLARINA KARŞI ADİL VE MAKUL DÜZENLEMELER YAPILMALIDIR”

Coşkun, ekonomik düzenlemelerin özellikle temel ihtiyaç maddelerine yönelik yapılması gerektiğini belirterek, "Denetimlerin ve mali disiplinin sıkılaştırılmasıyla piyasalarda adaletsiz gelir dağılımının önüne geçecek gelişmelere kapı aralanmıştır. Ancak bu iyileşmelerin, özellikle gıda, konut, akaryakıt gibi zorunlu ihtiyaçlara yansıması şarttır. Lüks tüketim değil, temel ihtiyaçlarda yaşanan haksız fiyat artışlarına karşı adil ve makul düzenlemeler yapılmalıdır" dedi.

“KIŞ AYLARINDA ARTACAK SERVİS HİZMETİ İHTİYACININ İVEDİLİKLE DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR”

TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında Cumhurbaşkanı'nın enflasyondaki düşüşün halk tarafından daha fazla hissedileceğine dair açıklamalarını önemsediklerini belirten Coşkun, şu ifadelere yer verdi: 

"Sayın Cumhurbaşkanımızın TBMM açılışında dile getirdiği, 'Enflasyondaki düşüşü milletimiz çarşıda, pazarda, markette daha fazla hissedecek' açıklamaları oldukça değerlidir. Ancak kamu görevlilerinin desteklenmesi için ilk adım olarak, Tasarruf Tedbirleriyle engellenen fazla mesai ücreti ve koruyucu giyim kazanımlarının çözülmesi, ayrıca kış aylarında artacak servis hizmeti ihtiyacının ivedilikle değerlendirilmesi gerekmektedir."

“HAKLARIMIZIN EKSİKSİZ VERİLMESİ NOKTASINDA UYGULAMA BİRLİĞİ OLUŞTURMALIDIR”

Kamu çalışanlarının servis hizmeti sözleşmelerinin yenilenmemesi nedeniyle mağduriyet yaşadığını vurgulayan Coşkun, "Bu mağduriyeti yaratan kamu işvereninin, mağlubiyetin asıl tarafı olduğunu görmesi gerekmektedir. Yasama, Yürütme ve Yargı tarafı, Anayasa ile tanınmış haklarımızın eksiksiz verilmesi noktasında uygulama birliği oluşturmalıdır" ifadelerini kullandı.

“KAMU GÖREVLİLERİNİN TALEPLERİNİN 'DEVLETE YÜK DEĞİL, GÜÇ' OLDUĞU UNUTULMAMALIDIR”

Coşkun, sabit gelirlilerin beklentilerinin adil ve makul düzeyde olduğunu belirterek, "Başta kamu görevlileri ve emeklilerimiz olmak üzere sabit gelirlilerin yeni yasama döneminden beklentileri oldukça nettir. 1. dereceye 3 bin 600 ek gösterge verilmesi, 4688 sayılı Kanun'da gerekli değişikliklerin yapılması, mühendislik meslek kanunu beklentileri ve öğretmenlik meslek kanunundaki eksikliklerin giderilmesi gibi konular bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır. Kamu görevlilerinin taleplerinin 'devlete yük değil, güç' olduğu unutulmamalıdır" şeklinde konuştu.

Coşkun: Artan fiyatlar alım gücünü zayıflatmaya devam etmektedir

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.