Bakan Şimşek: Hedef, 2026 sonunda enflasyonu tek haneye indirmek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, “Kalıcı bir düşüş için gereken şartları oluşturuyoruz. Hedef, 2026 sonunda yüksek de olsa tek haneye indirmek” dedi.

Bakan Şimşek: Hedef, 2026 sonunda enflasyonu tek haneye indirmek

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İSTANBUL - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’da düzenlenen “T24 15 Yaşında Yıllık Buluşmaları” konferansında konuştu.

Bakan Şimşek, Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda enflasyonu kontrol altına alacaklarını ve 2026 yılı sonuna kadar enflasyonu tek haneli seviyelere indirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

BAKAN ŞİMŞEK: HEDEF, 2026 SONUNDA ENFLASYONU TEK HANEYE İNDİRMEK

Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye gerçekten yüksek sürdürülebilir büyüme patikasına kalıcı şekilde oturmak istiyorsa fiyat istikrarını sağlamalı. Mayıs ayında bana verilen briefingde açık yüzde 9,8 olacak dediler. Tedbir almak zorundaydık, aldık. Açık yüzde 5,2'ye indi. Depremi ayırdığınız zaman yüzde 1,6 açık söz konusu oldu. Vergi artışlarına gittik, harcama tedbirleri devam ediyor, gelir performansı geçen sene iyi oldu. Koşulların dezenflasyona müsait hale gelmesi için bir geçiş süreci öngördük. Kalıcı bir düşüş için gereken şartları oluşturuyoruz. Hedef, 2026 sonunda yüksek de olsa tek haneye indirmek" 

Bakan Şimşek: Hedef, 2026 sonunda enflasyonu tek haneye indirmek

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.