Şanlıurfa’da hastaneler çocuklarla doldu! Okulların açılmasıyla yeni salgın geliyor

Havaların serinlemesiyle birlikte Şanlıurfa’da hastanelerde yoğunluk artmaya başladı. Başvuran hastaların büyük bir kısmını çocuklar oluşturuyor. Okulların açılmasıyla beraber çocuklardaki salgın oranlarında da artış yaşandı.

Şanlıurfa’da hastaneler çocuklarla doldu! Okulların açılmasıyla yeni salgın geliyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sonbahar ve kış aylarında okullarda artan Kovid-19, grip ve diğer solunum yolu enfeksiyonları, çocuklar için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Uzmanlar, çocukların kapalı ortamlarda uzun süre vakit geçirmesinin enfeksiyonları hızla yaydığına dikkat çekiyor.

Son haftalarda, acil servislere başvuran çocuk hasta sayısında büyük bir artış yaşanıyor. Ateş, boğaz ağrısı ve burun akıntısı gibi belirtilerle hastanelere başvuran aileler, enfekte çocuklarını izole etmeleri konusunda uyarılıyor. Özellikle grip aşısının önemi vurgulanırken, hijyen kurallarına uyulması gerektiği hatırlatılıyor.

Şanlıurfa’da da okulların açılmasının ardından hastanelerdeki yoğunlukta gözle görünür bir artış gözlemleniyor. Kente acil servislere başvuranların büyük çoğunluğunu çocuklar oluşturuyor.

Uzmanlar, kalabalık okul ortamlarında enfeksiyonların hızla yayıldığını belirterek yüksek ateş gibi belirtilerin uzun süre geçmemesi durumunda mutlaka doktora başvurulmasını öneriyor. Ayrıca kronik rahatsızlığı olan çocukların daha fazla risk altında olduğu ve bu çocukların enfeksiyonlardan korunması için hijyenin kritik olduğu belirtiliyor.

Şanlıurfa’da hastaneler çocuklarla doldu! Okulların açılmasıyla yeni salgın geliyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.