Okullardaki temizlik sorunu TBMM’ye taşındı: Çözüm önerisi reddedildi!

Son zamanlar okullarda yaşanan temizlik sorunu nedeniyle Saadet Partisi, TBMM’ye bir önerge verdi. TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen önerge AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Okullardaki temizlik sorunu TBMM’ye taşındı: Çözüm önerisi reddedildi!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eylül başında okulların açılması sonrası pek çok okulda temizlik personeli ve malzeme eksikliği sebebiyle hijyen sorunu yaşanmıştı.

Bazı okullarda öğretmenler, bazı okullarda ise veliler dönüşümlü olarak sınıfları temizlemek zorunda kalmıştı. Bu kapsamda MEB, okullardaki temizlik işlerinin aksamasından dolayı 30 bin personel daha alınacağını duyurmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) açıklamasına göre, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 30 bin kontenjan daha ayrıldı ve bu personeller göreve başladı. Ancak toplamda 49 bin 578 kadrolu temizlik personeline ek olarak İşgücü Uyum Programı (İUP) ile 63 bin 777 kişi daha istihdam edilmesine rağmen, yapılan alımların yetersiz kaldığı ve temizlik sorunlarının tam anlamıyla çözülemediği görüldü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Saadet Partisi, okullarda yaşanan temizlik sorunları ve öğretmenlerin problemlerine dair bir araştırma önergesi sundu. Ancak önerge, AK Parti ve MHP milletvekillerinin karşı oylarıyla kabul edilmedi.

Grup önerisi üzerinde söz alan Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, okullardaki temizlik sorunlarının önceden fark edildiğini ve Milli Eğitim Bakanlığı'na önleyici adımlar atmaları konusunda uyarıda bulunduklarını belirtti. 

Şahin, ayrıca temizlik görevlilerinin sayısının yetersiz olmasının ciddi bir hijyen sorunu oluşturduğunu ifade etti.

Okullardaki temizlik sorunu TBMM’ye taşındı: Çözüm önerisi reddedildi!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.