Şanlıurfa ve Gaziantep’te arazi birleştirmede yeni dönem!

Tarım ve Orman Bakanlığı, 81 ildeki arazi toplulaştırma çalışmalarını hızlandırmak amacıyla yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Bakanlık, arazilerin birleştirilmesine ilişkin bilgilendirmeyi Şanlıurfa ve Gaziantep dahil tüm İl müdürlüklerine gönderdiği yazıyla duyurdu.

Şanlıurfa ve Gaziantep’te arazi birleştirmede yeni dönem!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı, arazilerin verimli kullanımını sağlamak amacıyla önemli bir adım attı. 81 ilde yürütülecek yeni arazi birleştirme uygulaması, özellikle tarımın kalbi olan Şanlıurfa ve Gaziantep'teki çiftçiler için büyük bir fırsat sunuyor.

Artık, vatandaşlar kendi arazilerini birleştirmek istediklerinde herhangi bir masraf talep edilmeyecek. Bu uygulama, tarım arazilerinin daha verimli kullanılmasına ve üretimin artırılmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Ayrıca, hisseli arazilerde payların diğer paydaşlara satışı sırasında vergi, harç ve döner sermaye ücreti alınmayacağı bildirildi. Bu durum, çiftçilerin mülklerini daha kolay ve ekonomik bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyacak.

Bakanlık, mirasa konu tarım arazilerinde ise vefat tarihinden itibaren bir yıl içinde yapılacak intikal işlemlerinde de herhangi bir vergi veya harç alınmayacağını vurguladı.

 

Şanlıurfa ve Gaziantep’te arazi birleştirmede yeni dönem!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.