Şanlıurfa’da okul çevrelerine sıkı denetim: 5 işletmeye ceza

Eyyübiye’de okul çevresinde bulunan nargile kafeler, bakkallar ve marketlerde kapsamlı denetim yapıldı. Denetimlerde kurallara uymadığı tespit edilen 5 işletmeye idari yaptırım uygulandı.

5

Şanlıurfa’da yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Eyyübiye Tarım ilçe Müdürlüğüne bağlı Denetim ve Kontrol ekipleri, ilçede bulunan okul çevrelerinde bulunan iş yerlerine yönelik geniş çaplı bir denetim gerçekleştirdi.

Ekipler yaptıkları denetimlerde, okul çevresinde bulunan nargile kafeler, bakkallar ve marketlerde alkol ve alkollü ürün, tütün ve tütün mamulü satışı yapan iş yerlerini öncelikli olarak denetledi. Denetimlerde, işletmelerin yasalara uygun faaliyet gösterip göstermediği titizlikle incelendi.

Yapılan denetimlerde, ilgili kanunlara aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen 5 işletmeye idari yaptırım cezası uygulandı.

Denetimlerde yetkililer gıda güvenliği, hijyen standartları ve gıda malzemelerinin tazeliğini titizlikle kontrol etti. Yetkililer sağlıklı beslenin önemine dikkat çekerek, kontrollerin devam edeceğini belirtti.