Ne İstanbul ne Ankara ne de İzmir! Liste başı Şanlıurfa ve Diyarbakır...

TÜİK, geçtiğimiz yıla ait Yoksulluk ve Yaşam Koşulları İstatistikleri raporunu yayımladı. Raporda Türkiye genelindeki göreli yoksulluk oranları ele alınırken, Türkiye'nin en yoksul ve en az yoksul bölgeleri dikkat çekti. Peki Şanlıurfa hangi bölgede yer aldı? İşte detaylar

Ne İstanbul ne Ankara ne de İzmir! Liste başı Şanlıurfa ve Diyarbakır...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), geçtiğimiz yıla ait Yoksulluk ve Yaşam Koşulları İstatistikleri raporunu yayımladı.

Türkiye'nin gelire dayalı göreli yoksulluk oranlarında zirvede bulunan 4 şehrin aynı bölgede yer alması dikkatlerden kaçmadı.

AĞRI, KARS, IĞDIR VE ARDAHAN 

Enflasyon nedeniyle yaşanan ekonomik belirsizlik, Türkiye'deki göreli yoksulluk oranını yüzde 13.9'a yükseltirken, yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altında olanların oranı ise yüzde 31'e ulaştı. Araştırmada Türkiye 30 farklı ekonomik bölgeye ayrılırken, Türkiye'nin en yoksul şehirleri ise TR A2 olarak tanımlanan Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan oldu.

3 ŞEHİR İSE… 

TRA2 bölgesinin ardından yoksulluk tehlikesi yaşayan bir diğer bölge TR82 olarak açıklanırken, bu bölgede yer alan ve en yoksul 3 şehir ise Kastamonu, Çankırı ve Sinop oldu.

ŞANLIURFA YOKSULLUK ORANINDA EN İYİ BÖLGELER ARASINDA

Rapora göre, Şanlıurfa’nın içinde bulunduğu TRC2 bölgesi (Şanlıurfa, Diyarbakır), yüzde 8,0 göreli yoksulluk oranı ile Türkiye’nin en düşük yoksulluk oranına sahip bölgelerinden biri oldu.

Göreli yoksulluk oranı en düşük olan İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) 2. düzey bölgeleri ise yüzde 4,8 ile TRC1 (Gaziantep, Adıyaman, Kilis), yüzde 7,1 ile TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) oldu.

Ne İstanbul ne Ankara ne de İzmir! Liste başı Şanlıurfa ve Diyarbakır...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.