Bakan Tunç: Etki ajanlığı meselesi yanlış tartışıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, etki ajanlarının sudan sebeplerle herkesin soruşturmaya tabi tutulacağı yönündeki iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç: Etki ajanlığı meselesi yanlış tartışıldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Büyük Milet Meclisi'nin (TBMM) 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı nedeniyle düzenlenen resepsiyona katıldı.

Resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, etki ajanlarının sudan sebeplerle herkesin soruşturmaya tabi tutulacağı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu vurguladı

Bakan Tunç, etki ajanlığı meselesinin yanlış tartışıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Etki ajanlığı meselesi yanlış tartışıldı. Konu farklı anlatıldı. Orada özellikle casusluk suçunu işlerken bir başka suçu da işlemişse her iki suçtan ayrı ayrı cezalandırılmasına yönelik bir düzenleme. Devletin, milli güvenliğin, devletin siyasi ve askeri yararlar aleyhine, yabancı bir devlet ve organizasyonun lehine, Türkiye’de suç işleyenlerin cezalandırılacağına yönelik bir taslaktı o. ‘Türkiye’de araştırma yapanlar, fotoğraf çekenler’ diye konu dağıldı. Türkiye’de etki ajanları, sudan sebeplerle herkes soruşturmaya tabii tutulacakmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Öyle değil. Bu konu Meclis’te bu şekilde açıklandığında diğer partilerin de hayır diyeceklerini düşünmüyorum. O, ülkemizin milli güvenliği ile ilgili bir husus.”

Bakan Tunç: Etki ajanlığı meselesi yanlış tartışıldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.