DİN-BİR-DER Şanlıurfa Şubesinden Hasan Nasrallah açıklaması

DİN-BİR-DER Şanlıurfa Şubesi, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesine ilişkin basın açıklaması düzenledi.

5

İsrail’in cuma akşamı Lübnan'ın başkenti Beyrut'a art arda yaptığı saldırılarda hedef aldığı Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah hayatını kaybetti.

Şanlıurfa’da Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesi ile ilgili Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) Şanlıurfa Şubesi tarafından basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını DİN-BİR-DER Şanlıurfa Şube Başkanı Hacı Kurt okudu.

Kurt yaptığı açıklamada, İsrail’in katliamları nedeniyle milyonlarca insanın hayatını kaybettiğini ve birçok çocuğun yetim kaldığını ifade etti.

Erbakan’nın öncülük ettiği D-8 projesinin önemine değinerek Müslümanlara seslenen Kurt, “Din-Bir-Der. (Din Görevlileri Birliği Derneği) Şanlıurfa Şubesi olarak sizlerin şahsında tüm İslam Ülkeleri’nin, hassaten ülkemizin idarecilerine bir daha diyoruz ki; daha neyi bekliyorsunuz? Merhum Erbakan Hoca’nın temelini atmış olduğu ve İslam Ülkeleri’ni bir araya getirme projesi olan D-8’i niçin aktif hale getirmiyorsunuz? Türkiye’nin girişimleri ile Türkiye, İran, Pakistan ve Mısır’dan acil bir İslam barış gücü oluşturup, atalarından bir kısmı maymunlaşan ve domuzlaşan bu Siyonistlerin boyunlarını hala niçin kırmıyorsunuz? Irkçı Emperyalizmin ana merkezi olan Siyonistlerin bizzat komuta ettiği katliamlarla Irak’ta, Afganistan’da, Suriye’de, Libya’da ve son olarak ta Filistin ve Lübnan’da öldürülen milyonlarca insanın, namusları kirletilen on binlerce hatunun ve yetim bırakılan bir milyondan fazla çocuğun feryadı, meydanlarda millete karşı kırmızı çizgimiz diye ifade ettiğiniz sınırları hala aşmadı mı?” şeklinde konuştu.

Kurt, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, şunları söyledi:

“Sayın Erdoğan, bugüne kadar birçok yerde ‘Bu İsrail, terör devletidir terör.’ diye millete hitap ettiniz. Evet, bu tespitiniz çok doğru olan bir tespittir. Dün de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış konuşmanızda İsrail’i ‘Gözünü kin ve nefret bürümüş bir cinayet şebekesi’ olarak tanıttınız. Yine İsrail için, ‘Karşımızda hukukla mukayyet bir devlet değil, kandan beslenen, işgallerle semiren bir katil sürüsü var.’ dediniz. Sayın Erdoğan, bu ifadeleriniz de gayet doğru olan tespitlerdir. Velâkin bütün bu ifadelerinize rağmen, bu terör devletinin terörist sözde elçi ve temsilcilerini, bizim gibi mazlumlara kucak açan bir ülkeden niçin hala sınır dışı etmiyorsunuz? Hala neyi bekliyorsunuz?”