Şanlıurfa'da ilginç bir dava açıldı! Hakaret denilen kelimenin anlamı aranıyor

Şanlıurfa'da muhalif kimliğiyle bilinen Saadet Partisi Eski Meclis Üyesi Mehmet Cafer, geçen yıl HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun sosyal medyadaki bir açıklamasının altına yazdığı yorum nedeniyle hakkında dava açıldı. Cafer, siyasetçileri eleştirmenin doğal bir hak olduğunu savundu. Ancak hakaret denilen kelimenin anlamı bulunmadı.

Şanlıurfa'da ilginç bir dava açıldı! Hakaret denilen kelimenin anlamı aranıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da muhalif kimliği ile tanınan Şanlıurfa Belediyesi Saadet Partisi Eski Meclis Üyesi Mehmet Cafer'e açılan davalara bir yenisi daha eklendi. 

Mehmet Cafer, geçen yıl HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun İsrail-Gazze müdahalesi üzerine yaptığı açıklamaya sosyal medya üzerinden eleştiride bulundu. 

Cafer, Yapıcıoğlu'nun "Biz iktidarda olsaydık, İsrail Gazze’ye müdahale edemezdi" sözlerine yönelik yorumunun altına yaptığı paylaşımda "Soytarı, yalancı adam, 4 ay öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkasında şoşo gibi geziyordun. Sen iktidar ortağısın, burada açıklama yapacağına Meclis’te açıkla. Ortağına gerekeni söyle" ifadelerini kullandı.

Bu paylaşımdan sonra Cafer hakkında,  HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu sosyal medyada eleştirdiği için hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 

Savcılık, Mehmet Cafer’in ifadesini aldıktan sonra kovuşturmaya gerek olmadığına ve paylaşımda suç unsuru bulunmadığına karar verdi. Ancak HÜDA PAR, bu karara itiraz ederek yeniden dava açtı. 

İtiraz sürecinde ayrıca TDK’ya "Şoşo" kelimesinin anlamı soruldu. Türk Dil Kurumu (TDK), "Şoşo" kelimesinin kurumun yayınlarında ve ilgili kaynaklarda bulunmadığını belirtti.

Mehmet Cafer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, siyasetçileri eleştirmenin doğal bir hak olduğunu vurgulayarak, "Biz siyasetçiyiz, elbette siyasileri eleştireceğiz. Siyasetçiler eleştirilemez değildir. Yanlış yaptıklarında hatalarını yüzlerine vurmak insani bir vazifemizdir. Geri adım atmadım çünkü kelimelerimde suç unsuru yok. Sadece eleştirdim" dedi.

Şanlıurfa'da ilginç bir dava açıldı! Hakaret denilen kelimenin anlamı aranıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.