At ve eşek eti yediren firmalar belli oldu! Şanlıurfa’da faaliyet gösteren firma var mı?

Tarım Bakanlığı'nın yayınladığı taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesi, tüketicileri derin bir endişeye sürükledi. Taklit ve tağşiş yapılan gıdalarda at ve eşek eti gibi hayvansal ürünlerin tespit edilmesi, sofralarımızın güvenliğini sorgulatan bir boyuta ulaştı."Güvenilir Gıda" platformunda yer alan verilere göre, ülke genelinde onlarca firmanın hileli ürünler sattığı tespit edildi. Peki, bu skandalın gölgesi Şanlıurfa'ya da düştü mü? İşte detaylar…

At ve eşek eti yediren firmalar belli oldu! Şanlıurfa’da faaliyet gösteren firma var mı?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı, son dönemde artan gıda sahteciliğine karşı önemli bir adım atarak, taklit ve tağşiş yapılan gıdaların listesini kamuoyuyla paylaştı. Bu liste, "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinde erişime açıldı. Peki, bu listede Şanlıurfa’dan herhangi bir firma yer alıyor mu? 2 Ekim itibarıyla yapılan açıklamalarda, hileli gıdaların detayları da ortaya kondu.

Bakan İbrahim Yumaklı, yapılan denetimler sonucunda elde edilen bilgilerin artık anlık olarak paylaşıldığını vurgulayarak, "Yeni sistemimiz guvenilirgida.tarimorman.gov.tr internet sitesinde yer alacak," dedi. Böylece, tüketiciler güncel verilere kolayca ulaşabilecek.

HİLELİ GIDA ALARMI: 56 ÜRÜN TESPİT EDİLDİ

Bakanlık, kişilerin sağlığını tehlikeye atabilecek 56 farklı ürünün bozulmuş ve değiştirilmiş olduğunu tespit etti. Ayrıca, taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşmiş 463 farklı ürün listelendi. Öne çıkan uygunsuzluklar arasında, bitkisel yağın bulunmaması gereken ürünlerde bitkisel yağ kullanımı ve kanatlı etinin karıştırılması yer alıyor. Daha da endişe verici bir şekilde, bazı ürünlerde tek tırnaklı eti bulunduğu tespit edildi.

İKİ KATEGORİ İLE TÜKETİCİLERE SUNULDU

Tarım ve Orman Bakanlığı, kamuoyuna yaptığı açıklamada, gıda güvenliği konusunda denetimlerin yasalar çerçevesinde sürdürüleceğini belirtti. 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun 31. maddesi uyarınca, bu tür bilgilerin paylaşılmasının zorunlu olduğu ifade edildi. Özellikle, "gıdada kullanılan tekstil boyası" veya "ilaç etken maddesinin gıdaya katılması" gibi örneklerle sağlığı tehdit eden uygulamalara dikkat çekildi.

SAĞLIĞI TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK GIDALAR VE MARKALAR İÇİN TIKLAYIN 

TAKLİT VEYA TAĞŞİŞ YAPILAN GIDALAR VE MARKALAR İÇİN TIKLAYIN 

 

At ve eşek eti yediren firmalar belli oldu! Şanlıurfa’da faaliyet gösteren firma var mı?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.