Şanlıurfalılar elinizi çabuk tutun! 1700 TL birden artacak

Şanlıurfalı sürücü adayları için beklenen kötü haber geldi. Kasım ayında açıklanacak yeniden değerleme oranı ile birlikte ehliyet harçlarına büyük bir zam yapılması öngörülüyor. Vergi uzmanlarının tahminlerine göre, bu zam oranı yaklaşık yüzde 45 civarında olacak.

Şanlıurfalılar elinizi çabuk tutun! 1700 TL birden artacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2025 yılı itibarıyla ehliyet harçlarında beklenen ciddi artış, sürücü adaylarının cebini yakacak gibi görünüyor. Kasım ayında açıklanacak olan yeniden değerleme oranıyla birlikte, ehliyet harçlarına yaklaşık yüzde 45 oranında bir zam yapılması öngörülüyor.

Şu an 3 bin 945,40 TL olan B sınıfı ehliyet harcı, 2025'te 5 bin 720,80 TL'ye yükselecek. Bu durum, özellikle genç sürücü adayları ve bütçesi kısıtlı olanlar için önemli bir sorun haline gelecek. Diğer ehliyet sınıflarında da benzer oranda artışlar bekleniyor. A sınıfı ehliyet harcı ise bin 308,40 TL'den bin 896 TL'ye çıkacak.

Şanlıurfalı sürücü adaylarına yönelik yapılan uyarılarda, ehliyet alım işlemlerinin hızlandırılması gerektiği belirtiliyor. Artışlardan önce başvuru yapmak isteyenler için sürücü kursları ve ilgili kurumlar, hızlandırılmış eğitim programları sunacak. 

Ancak, yalnızca harçlar değil, eğitim süreçleri de zaman aldığından, sürücü adaylarının işlemlerini bir an önce başlatmaları büyük önem taşıyor.

 

Şanlıurfalılar elinizi çabuk tutun! 1700 TL birden artacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.