ŞELALE KAFE ve RESTORAN YERİ SOSYAL TESİSİLERİN

KİRAYA VERİLMESİNE AİT İLAN METNİ



 

  1. Karaköprü Belediyesine ait Karaköprü Mahallesi Ada/Parsel: 1174/20 Yaşam Parkı içerisinde bulunan Şelale Kafe Yeri 09.10.2024 Çarşamba günü Saat : 10:40’da ve Karaköprü Mahallesi Ada/Parsel: 3386/1 Restoran Yeri 09.10.2024 Çarşamba günü Saat : 10:30’da 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45.maddesi gereği Açık Teklif usulü ile Belediyemiz Encümen Toplantı Salonunda yapılarak ihale ile kiraya verilecektir.



 

İşin AçıklamasıAylık Kira BedeliMuhammen Bedel
120 Aylık
Geçici Teminat (%3)
(10 Yıllık)

İhale Tarih/Saati
Karaköprü Mahallesi Ada/Parsel: 1174/20 Yaşam Parkı içerisinde bulunan Şelale Kafe Yeri (150 Metre Kare)
7.500,00 TL
900.000,00 TL


27.000,00 TL


Tarih : 09.10.2024 Saat : 10:40
Karaköprü Mahallesi Ada/Parsel: 3386/1 Restoran Yeri            (200,96 Metre Kare)
12.500,00 TL
1.500.000,00 TL

45.000,00 TL

Tarih : 09.10.2024 Saat : 10:30





2- Geçici teminat 10 (On) yıllık tahmin edilen bedel üzerinden alınır. Nispeti %3 (yüzde üç) tutarı tabloda belirtilen şekildedir. Kesin teminatı 10 (On) yıllık ihale bedeli üzerinden alınır. Nispeti %6’ (Yüzde Altı) dır.
Karaköprü Belediye Başkanlığı:
Teminat-Geçici teminat Hesabı:2266-35615639-5182
İban:TR890001002266356156395182

3- İhale ile ilgili Şartname Karaköprü Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğünden mesai saatleri içerisinde ücretsiz olarak görülebilir. İhale şartnamesinin satış bedeli 1.000,00 TL (Bin Türk Lirası) dır.
Karaköprü Belediye Başkanlığı:
Harç-Şartname Hesabı:2266-3561539-5184
İban:TR350001002266356156395184

4- İhaleye Katılacaklardan Aşağıdaki Şartlar Aranır:

a) Mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış Ticaret ve/veya Sanayi Odasından tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge,
b) Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve varsa faks numarası ile Elektronik posta adresi,
 
c) İlgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil gazetesi, bu bilgilerin tamamının Ticaret Sicil gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerini sunmaları gerekmektedir        
ç) Vekâleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekâletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi,
d) İhaleye iştirak edecek tarafından her sayfası imzalanmış şartname,
e) İhale Şartnamesi satın aldığına dair makbuz aslı,             
f) Yukarıdaki tabloda belirtilen muhammen bedelin en az %3’ ü tutarındaki geçici teminatın ödendiğine dair makbuz veya Limit Dâhili Süresiz Banka Teminat Mektubu,
g) SGK, Maliye ve Belediyemize herhangi bir borcu olmadığına dair belge(En az %51 Hissesi Kamuya ait şirketlerde bu şart aranmayacaktır.)
ğ) İhaleye girecek katılımcıların ihaleye edilecek yerleri gördüğüne ve ihaleye girecekleri kalemlerin mevcut durumlarını olduğu gibi kabul ederek yapım ve tadilat için kurumumuzdan herhangi bir hak ve talepleri olmayacağına dair yer görme belgesini dosyalarına eklemeleri,
h)İhaleye, en az %51 hissesi kamuya ait şirketler katılabileceklerdir.(Belirtilen hisse oranında Kamu Kuruluşunun hissedarı olduğuna dair belge dosyaya eklenecektir.)


5- İhaleye iştirak etmek isteyen istekliler, en geç; 08.10.2024 Salı günü saat, 16:00’ya kadar yukarıda istenen belgeler ile birlikte Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.

6- İhale Komisyonu, gerekçesini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

7- İhale komisyonu tarafından alınan ihale kararları ita amirlerince, karar tarihinden itibaren en geç 15 iş günü içinde onaylanır veya iptal edilir. İta amirlerince karar iptal edilirse, ihale hükümsüz sayılır.

8- İta amirlerince onaylanan ihale kararları onaylandığı günden itibaren en geç beş işgünü içinde, istekliye veya vekiline imzası alınmak suretiyle bildirilir veya iadeli taahhütlü mektupla tebligat adresine postalanır. Mektubun postaya verilmesini takip eden yedinci gün, kararın istekliye veya vekiline tebliğ tarihi sayılır.

9- İhale üzerinde kalan istekli 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 31. maddesine göre onaylanan ihale kararlarının tebliğinden itibaren 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 57. maddesine göre 15 gün içinde bir yıllık kira bedeli, kesin teminatı, ihaleyle ilgili istekliye ait Vergi, Resim, Harç ve diğer giderleri ödemek ve sözleşme yapmak zorundadır. Bu zorunluluklara uyulmadığı takdirde protesto çekmeye ve hüküm almaya gerek kalmaksızın ihale bozulur ve geçici teminat belediye hesabına irat kaydedilir.

10- Kiralanan yerin kira süresi 3 yıldır ve bu süre hiçbir suretle uzatılmayacaktır. Kiralanan yerin kira süresi işletmenin teslimi ile başlar. İlk yıl kira bedeli ihale bedeli olup, sözleşme bu bedel üzerinden 3 (Üç) yıl olarak yapılacaktır. İkinci yıl kira bedeli ilk yıl kira bedelinin Tefe-Tüfe oranında arttırılacağı, Üçüncü yıl kira bedeli ise ikinci yıl kira bedelinin o yıla ait açıklanan Tefe-Tüfe Oranına arttırılarak uygulanacaktır.

11- Kiralanan yer, bir belediye ve bir kiracı temsilcisinin huzurunda, mahallinde tanzim edilecek tutanakla hali hazır durumuyla teslim edilecektir. Kira süresi sonunda kiralanan yerin tahliyesi söz konusu olduğunda, işletmeye ilişkin yapılan harcamalar için belediyeden her hangi bir ücret talebinde bulunmayacaktır. Kira süresi sonunda kiralanan yer mevcut haliyle bir belediye ve bir kiracı temsilcisinin huzurunda mahallinde tanzim edilecek tutanakla hali hazır durumuyla belediye ye teslim edilecektir.

12- Kiracılık hakkı sona erdiğinde kiraya verilen yer, kiracı tarafından herhangi bir tebligata gerek kalmadan idare yetkililerine bir tutanakla teslim edilir. Bu tutanakta; kiraya verilen yer teslim edilirken bu yerle birlikte kiracının tasarrufuna bırakılan ve teslim tutanağında belirlenen müştemilat veya üzerindeki muhdesat tam ve sağlam olup olmadığı yazılır. Noksan olan, kırılan veya kaybolan malzeme ve muhdesat kiracı tarafından aynen temin edilir veya bedeli Belediye İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne çeşitli gelir olarak yatırılır.

13- Kira süresi sonunda kiracı taşınmazı tahliye etmezse, 2886 Sayılı Kanunun 75.  maddesine göre kiracının tahliyesi sağlanacaktır.

14- Kiracı Belediyenin izni olmadan bu hakkını devredemez, ortak alamaz, kiraya verilen yeri genişletemez, değiştiremez, amacı dışında kullanamaz, kiralanan yeri kısımlara ayırarak kiraya veremez, Encümen kararı ile Belediyemizin yazılı iznini alarak bu haklarını devredebilir, Kullanım alanı dışına çıkamaz, Kullanım alanı Belediyemiz tarafından teslim esnasında belirlenerek kiracıya gösterilecektir. Kiracı bu gösterilen alan dışında alanları kullanamaz.

15- Kiralanan yere yapılacak elektrik, su, telefon, internet, doğalgaz vb. abonelik işleri kiracı tarafından kendi adına yapılacak, harcamalar için idareden her hangi bir para talebinde bulunamayacaktır.

16- Bu şartnamede belirlenen hususlarla birlikte, taraflar arasında hazırlanacak sözleşme hükümlerine kiracı tarafından uyulmadığı takdirde 2886 Sayılı Kanunun 62. maddesine göre işlem yapılır.

17- Kiraya verilen yerde kiracı sabotaj, yangın, sel vb. tehlikelere karşı her türlü tedbirleri almak, gerektiği takdirde kiralanan yerin genel görünümüne uygun biçimde boya, badana ve gerekli onarımını yapmak zorundadır. Yapılan bu harcamalara ilişkin idaremizden her hangi bir bedel talebinde bulunamayacaktır. Gerekli önlemleri almamaktan dolayı tedbirsizlik, dikkatsizlik, ihmal, kusur gibi nedenlerle vuku bulacak zarar ve ziyanı karşılamak zorundadır.

18- Kira ödemeleri, yıllık olarak peşin yapılacaktır. Zamanında yapılmayan ödemeler için Kamu Alacaklarında uygulanacak Faiz oranında gecikme zammı alınır. Kira bedelinin süresinde ödenmemesi durumunda idarece çekilecek ihtara rağmen verilen süre içerisinde ödemenin yapılmaması durumunda ikinci bir ihtara gerek kalmaksızın sözleşme tek taraflı feshedilerek kesin teminat belediye hesabına irat kaydedilecektir.

19- Kiralanan yerin açılıp çalıştırılmasına ilişkin gerekli yasal izinler, ilgili resmi kurumlardan kiracı tarafından alınacaktır. Çalışma saatleri, almış olduğu izin belgesine uygun olacaktır. İlgili mevzuatı gereğince doğacak her türlü vergi, resim, harç vb. masraflar yükleniciye aittir.

20- Kiralanan yerin işletilmesi için gerekli malzeme ve demirbaş alımları kiracı tarafından yapılacaktır. Bu harcamaları için Belediyeden herhangi bir bedel talep etmeyecektir. Kiralanan yerin işletilmesi sırasında göreceği her türlü zarar kiracı tarafından karşılanacaktır. Tamir bakım ve onarım işleri idarenin ikazına gerek kalmadan zamanında yapılacaktır. Kiracı kira sözleşmesi sonunda Kiralanan yerin hiçbir tebligat yapılmasına gerek kalmaksızın kiralanan yeri Belediyeye teslim etmek zorundadır.

21- Kiracı kiraladığı yerin işletmeciliği sırasında insan sağlığına önem verecek, sağlığa zararlı etkenleri ortadan kaldıracaktır. Her zaman için sağlıklı ortam sağlayıcı tedbirler almak zorundadır. Belediye görevlilerinin denetimi ya da vatandaşların bu yönlü şikâyetleri idare tarafından değerlendirilecek ve kiracı tarafından gerekli tedbir alınmadığı zaman bu durum sözleşmenin fesih sebebi sayılacaktır.

22- Kiracı kiralamış olduğu yerde vuku bulacak her türlü olumsuz olaylardan mesul sayılacaktır. İstenmeyen ve şikâyete konu olayların meydana gelmemesi için gerekli tedbirleri almak zorundadır.

23-Kiracı, kiralanan yerin işletilmesi sırasında çalıştırdığı tüm çalışanlara karşı tek başına sorumludur. Kiracı, çalışanların bu sebeple yargı mercilerinden alınan mahkeme kararları nedeniyle ödemek zorunda olduğu işçi alacakları ve diğer tüm alacaklardan kiracı sorumlu olup, bu konuda kiraya veren sorumlu tutulamaz.

24-Kiracı, kiralanan yerin işletilmesi sırasında çalıştırdığı kişilerin sebep olduğu zarar ve ziyandan sorumlu olup, bu nedenle 3. Kişilere verdiği zarardan kaynaklı mahkeme kararları ile ödemek zorunda olduğu tazminattan kiraya veren sorumlu tutulamaz. Bu konudaki tüm mesuliyet kiracıya aittir.

25- Kiracı kiraya verilen yer ile ilgili ilk kullanıcı olduğundan, kiracı tarafından yapılan demirbaşlar iş bu kira süresi bittiğinde, İhale yenilemesinde İhale kiracı üzerinde kalmaması durumunda yapılan demirbaşlar İhaleyi alan tarafından satın alınması gerekecek olup, demirbaş ücretleri ilk kiracıya ödenecektir. Demirbaşların değerinin belirlenmesi hususunda Karaköprü Belediye Encümeni yetkilidir.

26- Kiracının kira dönemi sona ermeden faaliyetini durdurması, işletme ruhsatının her ne sebeple olursa olsun iptal edilmesi veya taahhüdünü sözleşme ve şartname hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi hallerinde kira sözleşmesi 2886 Sayılı Kanunun 62. maddesine göre tebligat yapmaya gerek kalmaksızın feshedilecek, kesin teminatı belediye hesabına irat kaydedilecektir.

27- Kira süresinin sona ermesi veya sözleşmenin feshi halinde taşınmazın idareye teslim edilmeksizin geçen her gün için, cari yıl kira bedelinin %5’i oranında ceza, itirazsız olarak ödenir.
         
          Ceza ödenmesi taşınmazın kullanılmasına ve tahliyenin geciktirilmesine neden olamaz. Sonradan sözleşme ve şartnamede yazılı hususlara yapılan itirazlar kabul edilmez.
         
          Bu şartname kiraya veren idarenin belirleyeceği diğer hususlarla birlikte sözleşmenin ekini teşkil eder.

28-  İş bu şartnamede yazılı olmayan hususlar, 2886 Sayılı Devlet ihale Kanunu hükümlerine tabidir.

29- Bu ihaleden doğacak anlaşmazlıklar hususunda Şanlıurfa Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

          İhaleye iştirak edeceklere duyurulur. 

Basın No:ILN02095215
ŞELALE KAFE ve RESTORAN YERİ SOSYAL TESİSİLERİN