Şanlıurfa ayağa kalktı: Kocaeli’de neler oldu? “Modern protesto”

Trendyol 1. Lig'de Kocaelispor ile Şanlıurfaspor'un golsüz sona eren mücadelesinin devre arasında penaltı pozisyonu krize yol açtı. Şanlıurfaspor, yaşanan olaylar sonrasında sahaya çıkmayı reddetti. Temsilcinin hükmen mağlubiyet uyarısı sonrası maç, 6 dakikalık bir gecikmeyle yeniden başladı. İşte yaşananlar…

Şanlıurfa ayağa kalktı: Kocaeli’de neler oldu?  “Modern protesto”

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trendyol 1. Lig'in 7. haftasında Kocaeli Stadyumu'nda Kocaelispor ile Şanlıurfaspor arasında yaşanan maça çıkmama krizi dikkat çekti. İlk yarının kayıp zamanı oynanırken meydana gelen tartışmalı penaltı pozisyonu, konuk ekip Şanlıurfaspor'un sahaya çıkmama kararı almasına sebep oldu. Devre arası, konuk takımın 6 dakika gecikmeli olarak sahaya inmesiyle 21.16'da başladı. Penaltı kararına itiraz eden Şanlıurfaspor yöneticileri, maç oynamak istemediklerini belirtse de, temsilcinin hükmen 3-0 mağlubiyeti tehdidi sonrasında takım sahaya çıkmak zorunda kaldı.

PENALTI VERİLMEDİ

Mücadelenin 45+3. dakikasında Şanlıurfaspor hızlı bir atak geliştirdi. Burak, topu ceza alanına gönderdi ancak savunma araya girdi. Ceza sahası yayında Cuma’nın önünde kalan top, onun şutuyla Caner’in elinden sekti ve kaleci Gökhan’a ulaştı. Oyuncuların itirazları artarken, hakem Muhammet Ali Metoğlu VAR’a giderek pozisyonu inceledi. Caner’in destek eline topun çarptığını gören hakem, penaltı verilmemesine karar vererek oyunu Gökhan’ın vuruşuyla devam ettirdi.

Maçın devre arasında, yaşanan tartışmalı pozisyon sonrası gerginlik sürmeye devam etti. Şanlıurfaspor yöneticileri, hakemin VAR incelemesine rağmen penaltı vermemesine tepki göstererek, takımı sahaya çıkarmama kararı aldılar. İkinci yarının başlama saati gelmesine rağmen konuk ekip sahaya adım atmayınca, maçın temsilcisi soyunma odasına giderek yöneticilerle durumu görüşmek zorunda kaldı.

6 DAKİKA GEÇ BAŞLADI

Temsilci, sahaya çıkmamanın 3-0 hükmen mağlubiyetle sonuçlanacağını hatırlatınca, Şanlıurfaspor 6 dakikalık bir gecikmeyle sahaya girdi. Ardından, karşılaşmanın ikinci yarısı başladı ve oyun kaldığı yerden devam etti.

SÖZERİ: MODERN PROTESTOYA HER ZAMAN VARIZ

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, rakibi iyi analiz ettiklerini ve maçta iyi mücadele ettiklerini söyledi.

ikinci yarı sahaya 6 dakika geç çıkmalarının sebebini açıklayan Sözeri, şunları kaydetti:

 "Modern protestoya her zaman varız. Böyle küçük bir şey yaptık diyelim. Sahaya çıkmama gibi bir şey asla olamaz. Başkanımız, yöneticilerimiz böyle bir şey dese bile böyle bir şey söz konusu olamaz. Profesyonel bir ligde mücadele ediyoruz, zorlu şartlarda mücadele ediyoruz. Sahaya çıkmamak gibi bir şey duymadım. Böyle bir şey olsaydı bile ben hep sahada kalmaktan yanayım." 

“YERE YATMAK PLANIMIZDA YOKTU”

Sözeri, maç içerisinde farklı stratejiler denediklerini vurgulayarak," Eksikliklerimiz var. Tepki göreceğim ama iyi oyun sunmaya çalışıyoruz. Ben oyunun tempo kazanmasından yanayım. İyi oyun isteyen bir teknik adamım. Yere yatmak bizim planımızda yoktu, 2 oyuncumu yere yattıkları için değiştirdim, sakatlandılar. 12 dakika uzattı, 13 dakika oynandı futbolseverler bunu görmek istemiyor." İfadesini kullandı.

SAĞLAM: TÜRK FUTBOLU ADINA ÇOK KÖTÜ BİR GÜNDÜ

Kocaelispor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, ise ilk devre fazla üretken olmasalar da pozisyonları olduğunu kaydederek, "İkinci yarıda maalesef futbol oynanmadı. Bugün futbol adına kara bir gün, 35 yıldır futbol içerisindeyim bu kadar futboldan uzak, oyuncuların yere yattığı, autların geç kullanıldığı, taca gidecek oyuncu bulunmadığı, kalecinin autu 45-50 saniyede kullandığı, bir oyuncu yatarken bir başkasının yattığı... Türk futbolu adına çok kötü bir gündü, Türk futbolunun içerisinde böyle bir maçı oynamaktan dolayı çok üzgünüm." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

 

Şanlıurfa ayağa kalktı: Kocaeli’de neler oldu? “Modern protesto”

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.