Şanlıurfalılar sakın evin yakınına dikmeyin! İşte yıldırım çeken ağaçlar

Tecrübeli bahçıvanlar bahçelerine ağaç dikerken sadece bakımlarının özelliklerini değil aynı zamanda kişiliklerini de dikkate almaları gerektiğini çok iyi biliyorlar. Örneğin, bazılarının gerçek yıldırım mıknatısı olma yeteneği. Bu nedenle bahçenize ya da evinizin yakın çevresine belirli ağaçları dikmemelisiniz.

Şanlıurfalılar sakın evin yakınına dikmeyin! İşte yıldırım çeken ağaçlar

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahçemizi güzelleştirmek için ağaç dikmek hepimizin en büyük zevklerinden biridir. Ancak, ağaç seçimi yaparken sadece estetik görünümüne değil, aynı zamanda güvenliğimize de dikkat etmemiz gerekmektedir. Bazı ağaç türleri, ne yazık ki doğası gereği yıldırım çekmeye oldukça müsaittir. Bu durum, hem can güvenliğimizi hem de evlerimizin zarar görmesini riske atabilmektedir.

HANGİ AĞAÇLARDAN UZAK DURMALIYIZ?

Meşe: Güçlü ve uzun ömürlü olmasına rağmen, meşe ağaçları yıldırım çarpmasına en açık ağaç türlerinden biridir. Özellikle fırtınalı havalarda, meşenin altına sığınmak büyük risk taşımaktadır.

Kavak: Suyu emme özelliği sayesinde genellikle evlerin etrafına dikilen kavak ağaçları da yıldırım çekme riski taşımaktadır.

Çınar: Gölgesiyle ve estetik görünümüyle bilinen çınar ağaçları da yıldırım mıknatısı olarak bilinir.

PEKİ, NEDEN BU AĞAÇLAR YILDIRIM ÇEKER?

Bu ağaç türlerinin gövdelerindeki su miktarı, yüksekliği ve kök yapısı gibi faktörler, onları yıldırım için cazip hale getirmektedir. Yıldırım, genellikle en yüksek ve en iyi iletken olan nesnelere düşer. Bu nedenle, bu ağaç türlerinin bulunduğu yerlerde yıldırım çarpma olasılığı daha yüksektir.

KOZALAKLI AĞAÇLAR HAKKINDA YANLIŞ BİLGİLER

Bazı insanlar, kozalaklı ağaçların kötü şans getirdiğine inanır. Ancak bu tamamen bir batıl inanıştır. Kozalaklı ağaçlar, havayı temizleme özelliği ve estetik görünümleriyle tercih edilmektedir.

 

 

 

Şanlıurfalılar sakın evin yakınına dikmeyin! İşte yıldırım çeken ağaçlar

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.