Basın dünyasının duayeni Güneri Cıvaoğlu hayatını kaybetti

Türk basınının duayen isimlerinden, Milliyet Gazetesi baş yazarı Güneri Cıvaoğlu, 84 yaşında yaşamını yitirdi.

Basın dünyasının duayeni Güneri Cıvaoğlu hayatını kaybetti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk basınının duayen isimlerinden, Milliyet Gazetesi baş yazarı ve Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ile Sürekli Basın Kartı sahibi Güneri Cıvaoğlu, 84 yaşında vefat etti.

İstanbul'daki Cipriani restoranda geçirdiği talihsiz kaza sonrasında ameliyat edilen Cıvaoğlu, uzun süredir tedavi görüyordu.

Kazanın ardından dengesini kaybederek başını çarpan Cıvaoğlu, çarpmanın etkisiyle beyninin iki noktasında ödem oluşması ve ince bir kanamayla karşılaşması sonucu hastaneye kaldırılmış, yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, sosyal medya hesabında "Güneri ağabeyi kaybettik" mesajını paylaşarak, Cıvaoğlu’nun vefatını duyurdu. Cıvaoğlu’nun ölüm haberi, basın camiasında büyük üzüntüye yol açtı.

Güneri Cıvaoğlu kimdir?

30 Temmuz 1939'da Ankara'da dünyaya gelen Güneri Cıvaoğlu, gazeteci, avukat, haber ve televizyon sunucusu görevlerini başarıyla gerçekleştirdi.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenciyken çalışmaya başlayan Cıvaoğlu, Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabir olarak gazeteciliğe adım attı.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nun kuruluş sürecinde sabah haberlerini hazırlayan ekipte yer aldı. Strasbourg Üniversitesi'nde bir süre ekonomi okudu. Tercüman gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Güneş gazetesinin ortakları arasındaydı ve uzun süre genel yayın yönetmenliğini de bizzat yürüttü.

1986-1996 yılları arası Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaptı, Show TV'de yöneticilik yaptı. 1996'dan beri Milliyet gazetesinin başyazarıdır. Kanal D'de ana haber bülteninin sunuculuğunu yaptı. Aynı kanalda “Durum” başlıklı televizyon programını sunan Cıvaoğlu, farklı sektörlerde birçok konuğu yıllarca konuk ettiği “Şeffaf Oda” programı ile başka kanallarda da devam etti.

Basın dünyasının duayeni Güneri Cıvaoğlu hayatını kaybetti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.