Şanlıurfa Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde usulsüz işlem iddiası!

Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde görevli 29 antrenör ve eğitmenin tasarruf tedbirleri kapsamında işten çıkarıldığı ancak yerlerine yeni personellerin alındığı iddia edildi. Mardin ve Şırnak'ta da benzer olayların yaşandığı iddiası, fesih işlemlerinin usule uygun olup olmadığı ilgili bakana soruldu.

Şanlıurfa Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde usulsüz işlem iddiası!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA-  Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı birimlerde Eğitim Yönetim Sistemi (EYS) kapsamında eğitmen ve antrenör olarak görev yapan 29 sözleşmeli personelin sözleşmesinin feshedilmesi Ankara'da meclis gündemine taşındı.

Personellerin sözleşmesinin il müdürlükleri tarafından sözlü olarak iletilip, tasarruf tedbirlerinin gerekçe gösterildiği iddia edildi. Yine iddiaya göre, Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Dağıtım Yerlerine gönderilen yazıda “İl Müdürlüğümüze bağlı birimlerde Eğitim Yönetim Sistemi (EYS) kapsamında eğitmen ve antrenör olarak görev yapan, ekli listede bilgileri bulunan eğitmen ve antrenörlerin 02.09.2024 tarihi itibariyle Tasarruf Tedbirleri” kapsamında sözleşmeleri feshedilmiş olup SGK çıkış işlemleri yapılmıştır” dendi.

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, usulsüz yapıldığını söylediği işlemlerin ardından yeni personel alındığını dile getirerek iddiaları soru önergesi ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a sordu. Vekil Kunt Ayan "Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında yapıldığı iletilen ancak kim tarafından, Bakanlığın hangi talimatı uyarınca yapıldığı bilinmeyen usulsüz işlemlerin ardından çıkartılan personelin yerine yeni kişilerin alındığı iddiası bulunmaktadır. Tasarruf amaçlı yapılan fesih işlemleri ardından yeni personel alınması, sunulan gerekçenin doğru olmadığına, keyfi ve soyut nedenlerle işlem yapıldığına dair endişeleri arttırmaktadır. Yapılan toplu sözleşme feshinin yalnızca Urfa’da değil, ulaşılabilen bilgilere göre Mardin (39 kişi) ve Şırnak (45 kişi)’ta da yapıldığına dair iddialar bulunmaktadır." dedi.

SORU ÖNERGESİ

Vekil Kunt Ayan'ın önergesinde şu sorular yer aldı:

1. Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde sözleşmeleri feshedilen 29 personelin sözlü olarak bilgilendirilmesi hangi hukuki gerekçeye dayanmaktadır? Neden usule uygun şekilde yazılı fesih ve bildirim yapılmamıştır?
2. Fesih işlemlerinin nedenine dair neden şeffaflık sağlanmamış, muhataplara bireysel ve gerekçeli açıklamalar yapılmamış, ilgili karar ya da talimat gösterilmemiştir?
3. Eylül 2024’de sözleşmeleri feshedilecek personelle neden Temmuz 2024’de sözleşme yapılmıştır? İl Müdürlüğü ihtiyaç ve kadro alımlarını neye göre belirlemektedir?
4. Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün 06.09.2024 tarihli E-49792643-770-8576662 Sayılı yazısı hakkında Bakanlığınızın bilgisi var mıdır, tasarruf tedbirleri kapsamında yapılan sözleşme fesihleri Bakanlığınızın kararı mıdır?
5. Sözleşmesi feshedilen 29 personel hangi kriterlere göre veya hangi gerekçelere dayanılarak belirlenmiştir?
6. Sözleşmesi feshedilen personellerin kimler olacağına Bakanlık mı İl Müdürlüğü mü karar vermiştir?
7. Tasarruf tedbirleri çerçevesinde yapılan fesihlerin ardından yeni personel alımının yapıldığına dair iddialar doğru mudur? İddialar doğru ise bu durum “Tasarruf tedbirleri” gerekçesiyle yapılan fesihlerle çelişkili değil midir?
8. Feshedilen personellerin yeniden işe alım süreçleri ve kriterleri hakkında neden bilgi paylaşılmamaktadır?
9. Diğer illerde de benzer fesihlerin gerçekleştiği iddiaları doğru mudur? Hangi illerde ve ilçelerde benzer şekilde sözleşme fesihleri yapılmıştır?
10. Urfa’da ve toplamda kaç sözleşmeli personelin bu usul ve gerekçeyle işine son verilmiştir?
11. Kamuda tasarruf politikaları kapsamında, ilgili birimlerin faaliyetlerinin sürdürülmesi için kritik önemde olan eğitmen ve antrenörlerin işine son verilmesi son tercih olmalıdır. Bakanlığınız kapsamında “Tasarruf Tedbirleri” adına başka hangi önlemler alınmıştır?
12. Sözleşme feshi yapmadan önce “Son çare ilkesi” ilkesi işletilmiş midir? İl ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan personelin başkaca görevlerde veya birimlerde çalışıp çalışamayacağı değerlendirilmiş midir?
13. Eğitim Yönetim Sistemi kapsamında çalışan personellerin hakları ve iş güvenceleri açısından ne gibi tedbirler almayı planlıyorsunuz?

Şanlıurfa Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde usulsüz işlem iddiası!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.