Şanlıurfa'da bağımlılık raporda! Eğitimciler birlik olup çağrı yaptı…

Şanlıurfa’da madde bağımlılığı endişe verici boyutta. Hem de eğitimcilerin gözüyle. Şanlıurfa Eğitim Sorunları Çalıştayı Raporu yayımlandı. Rapora göre, ortaokul öğrencilerinin sorunları arasında madde bağımlılığı ilk sırada yer aldı. 33 öğretmenin katıldığı, 4 sendika başkanının raporladığı çalıştayda bağımlılığa karşı "Topyekun seferberlik" çağrısı yapıldı.

Şanlıurfa'da bağımlılık raporda!   Eğitimciler birlik olup çağrı yaptı…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Eğitim Sorunları Çalıştayı Raporu açıklandı.

Kentte aktif olarak eğitim sisteminin içerisinde bulunan öğretmen ve yöneticilerin gözünden eğitime yönelik mevcut durumun yansıtıldığı raporda; okulöncesi, ilkokul(birleştirilmiş sınıflı ilkokullar dahil ), ortaokul, lise ve mesleki teknik anadolu lisesi, yardımcı personel sorunları olmak üzere 5 farklı kademede sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerilerine yer verildi. Çalıştayda Şanlıurfa’nın 3 farklı ilçesinde çalışan öğretmenlerden oluşan 4 çalışma grubu oluşturuldu. Toplam 33 öğretmenin yer aldığı çalışma gruplarında; okul öncesi/ilkokulda 11, ortaokulda 8, lisede 9 ve yardımcı personel hizmet kolundan 5 kişi olmak üzere 33 öğretmen yer aldı. 

4 SENDİKA BAŞKANINDAN RAPOR

Çalıştay sunumları ise Şanlıurfa Özgür Eğitim Sen Şube Başkanı Vehbi Uzundağ, Şanlıurfa Hürriyetçi Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Canbeyli, Eğitim Sen Şube Eş Başkanı Özlem Uluştaş Şengül ve Şanlıurfa Teç Sen Şube Başkanı Ali Güler tarafından rapor haline getirildi. 

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİN EN ÖNEMLİ SORUNU BAĞIMLILIK 

Temizlik sorunundan, mevsimlik tarım işçisi öğrencilerin sorunlarına, norm fazlalığı ile okuldaki ekipman eksikliklerinden pek çok sorunun gündeme taşındığı raporda en ürküten sorun ise madde bağımlılığı oldu. 

Ortaokula yönelik yapılan çalışmada okul, öğrenci, öğretmen ve veli kategorilerindeki sorunlar sıralandı. Öğrencilerin sorunlarının başında ise madde bağımlılığı yer aldı. 11-14 yaş grupları içinde bu sorunun ilk sırada yer alması ürküttü.

TOPYEKÜN SEFERBERLİK ÖNERİSİ

Raporda çözüm önerisi olarak ise “İlimizde madde bağımlılığının yaygınlaşması ve başlama yaşının düştüğüne dair veli, öğrenci ve öğretmenlerden gelen bilgiler endişe verici boyuta ulaştığından dolayı okul çevrelerinde güvenliği artırmaya yönelik tüm kamu kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak madde bağımlılığı konusunda topyekûn seferberlik ilan edilmesi gerekmektedir” diye ifade edildi.

RAPORDA ÇÖZÜM BEKLEYEN DİĞER SORUNLAR

5 farklı kategoride sınıflandırılan sorunlar arasında çözüm bekleyen diğer sorunlar arasında

öğretmene yönelik şiddetin artması, özellikle alt sosyo ekonomik bölgelerdeki okullarda derslerde kullanılacak araç-gereç, materyal ve malzeme eksikliği, yardımcı personel eksikliği, sınıf mevcutlarının kalabalık olması, temizlik ve hijyen sorunu, öğle yemeği problemi, dil problemi, mülteci öğrencilerin eğitime kazandırılması ile ilgili uygulamaların hem mülteci öğrenciler hem de diğer öğrenciler için sorunlara yol açması, mevsimlik işçi ailelerin çocuklarının eğitim sorunları, liselerde okulu terk eden öğrenci sayısının fazla olması, akran zorbalığı, kız öğrencilerin okula gönderilmemesi ve çocuk işçiliği…

Ayrıca raporda, öğrenci velilerinin bilinçli olarak okula ve öğrencilerine verdiğin çok sınırlı olduğu gerçeği de ortaya çıktı. 

 

Şanlıurfa'da bağımlılık raporda! Eğitimciler birlik olup çağrı yaptı…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.