Altın Koza Film Festivali’ne Şanlıurfalı yönetmen damga vurdu! Ödülünü Nuri Bilge Ceylan verdi

Türkiye’nin en prestijli ödüllerinden biri olan Altın Koza Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Şanlıurfalı yönetmen Murat Fıratoğlu’nun çektiği ‘Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri’ filmi geceye damga vurdu.

Altın Koza Film Festivali’ne Şanlıurfalı yönetmen damga vurdu! Ödülünü Nuri Bilge Ceylan verdi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Festivale Şanlıurfalı yönetmen Murat Fıratoğlu’nun çektiği "Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri" filmi damga vurdu.

Çektiği film ile en iyi film ödülünü almaya hak kazanan Fıratoğlu, aynı zamanda 1 milyon 500 bin TL’lik para ödülünün de sahibi oldu. 
Nuri Bilge Ceylan'ın jüri başkanı olduğu Altın Koza Ödülleri'nde oyuncu, yönetmen Mehmet Aslantuğ, oyuncu Serenay Sarıkaya, yazar, senarist Nermin Yıldırım, yönetmen, senarist Mustafa Kara, kurgucu Ayris Alptekin ve yazar, film eleştirmeni ve küratör Müge Turan gibi ünlü isimler jüri koltuğunda yer aldı. 

11 filmin yarıştığı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda En İyi Film Ödülü’ne layık görülen Siverekli yönetmen Fıratoğlu’nun ödülünü Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Jüri Başkanı Nuri Bilge Ceylan tarafından verildi.

2024 Yılı çıkışlı Hemme'nin Öldürüldüğü Günlerden Biri filmi ile tanınanan Murat Fıratoğlu, 81. Venedik Film Festivali'nin Orrizonti bölümü yarışmasında  "Jüri Özel Ödülü" almaya hak kazanmıştı.


MURAT FIRATOĞLU KİMDİR?

1983 doğumlu. 2004-2008 yılları arasında Diyarbakır Sanat Merkezi Sinema Kulübü'nün düzenlediği atölyelerde senaryo, yönetmenlik, kamera, ışık, ses ve kurgu dersleri aldı ve 2007-2011 yılları arasında Kars Film Festivali'nin düzenlediği diğer film yapım programlarına katıldı. 2013 yılında Reha Erdem'in düzenlediği film yapım ve yönetmenlik atölyelerine katıldı. 2016 yılında Altyazı Sinema Dergisi'nin düzenlediği senaryo yazma eğitim programına katıldı. 2017 yılında Yapımlab tarafından düzenlenen bir film yapım atölyesine katıldı. İstanbul'da yaşamakta ve avukat olarak çalışmaktadır.

Altın Koza Film Festivali’ne Şanlıurfalı yönetmen damga vurdu! Ödülünü Nuri Bilge Ceylan verdi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.