Şanlıurfa'da veliler çareyi Şanlıurfa Valisi'ne yazmakta buldu

Karaköprü’de bulunan bir ilkokulda sınıf mevcutlarının fazla olması, hem öğrencileri hem de öğretmenleri zor durumda bırakıyor. Sınıflardaki öğrenci sayısının 55’i bulduğu okulda, veliler soruna çözüm bulunması için Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’a sosyal medya üzerinden seslendi.

5

ŞANLIURFA- Milli Eğitim Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye'de ilkokullarda öğretmen başına 18 öğrenci düşüyor.

Ancak bu rakam, eğitimin en önemli sorunların başında geldiği Şanlıurfa’da çok daha yüksek.

Kentteki bir veli sosyal medya hesabı üzerinden Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde bulunan İncirliova İlkokulu'nda, sınıf mevcutlarının kalabalık olduğunu belirtti.

 Bu durum hem öğrenci ve velileri hem de öğretmenleri zor durumda bırakıyor. Sınıflardaki öğrenci sayısının 55’i bulduğu okulda, Veliler, sosyal medya aracılığıyla Şanlıurfa Valisi'nden çözüm talep etti.

Bir veli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sayın valim. Karaköprü İncirliova İlkokulu’nda bu yıl sınıflardaki öğrenci sayısının fazlalığından dolayı, öğrenciler derslerine odaklanamıyorlar ve çocuklar arasında sorunlar yaşanıyor. Çözüm bulunmasını rica ediyoruz” diyerek çağrıda bulundu.

Okulda görev yapan bir öğretmen ise öğrenci sayısının giderek artmaya devam ettiğini belirterek, "Sınıf mevcudumuz 55’e ulaştı ve her geçen gün birkaç öğrenci daha ekleniyor. Kalabalık arttıkça disiplin sorunları da paralel olarak artıyor. Neredeyse her gün olay yaşanıyor. Haftanın ilk günleri daha sakin geçse de, haftanın sonuna doğru durum kötüleşiyor. Velilerden ricam, çocuklarınıza uyarılarda bulunarak okula göndermeniz ve birbirlerine iyi davranmaları konusunda yönlendirme yapmanız" dedi.