Şanlıurfa’daki sürücüler müjde! Bu cezayı yiyenlerin parası iade edilecek

Trafikte hız sınırını aşan sürücüler için kesilen radar cezalarıyla ilgili beklenmedik bir gelişme yaşandı. Verilen karar gereği, daha önce uygulanan bu trafik cezaları iptal edilecek.

Şanlıurfa’daki sürücüler müjde!  Bu cezayı yiyenlerin parası iade edilecek

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trafikte hız sınırını aşan araçlara kesilen radar cezalarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Mahkeme, hız sınırının sadece 3 kilometre üzerinde olan ihlallerde sürücülere radar cezalarının iptal edilmesi hakkını tanıdı. Bu karar, birçok sürücü için emsal niteliğinde bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

"Hız İhlal Tespit Donanımları Muayene Yönetmeliği"nin 7. maddesine dayanan mahkeme, hız tespit cihazlarının ölçümlerinde yüzde 2'lik bir hata payı olabileceğini vurguladı. Bu hata payı, sürücüler için cezalara itiraz etme fırsatı doğuruyor.

MAHKEMEDEN EMSAL KARAR

İzmir’de bir avukatın, sadece 3 kilometre hız sınırını aştığı için aldığı cezanın ardından yaptığı itiraz, Menemen Sulh Ceza Hakimliği tarafından kabul edildi. Mahkeme, hız tespit sistemlerindeki yüzde 2'lik yanılma payını dikkate alarak radar cezasını iptal etti. Hakimlik, bu yanılma payının göz önünde bulundurulması gerektiğini belirterek, verilen cezanın hukuka aykırı olduğuna karar verdi.

Mahkemenin bu kararı, sürücülerin hız ihlalleri nedeniyle aldıkları cezaların iptali için yeni bir kapı açıyor. Yüzde 2'lik hata payı ve yüzde 10'luk hız toleransı birlikte ele alındığında, belirli hız sınırlarını çok az aşan sürücülerin cezalarının iptal edilebileceği ortaya konmuş oldu.

Şanlıurfa’daki sürücüler müjde! Bu cezayı yiyenlerin parası iade edilecek

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.