Uzmanından dur durak bilmeyen altın için bomba tahmin: Gram 4500 TL…

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 3000 TL'nin üzerini gören gram altının bu yılki performansını değerlendirdi. Memiş, altın alım-satımında kararsız kalan yatırımcılara da uyarılarda bulundu.

5

Finansal analist İslam Memiş,  İslam Memiş, Kapalı Çarşı piyasasında 3000 TL'nin üzerini gören gram altının bu yılki serüvenini değerlendirdi. Memiş, gram altın için 2024 yıl sonu tahminini açıkladı.

Kapalı Çarşı piyasasında gram altının bu yılki serüvenini yorumlayan Memiş, 2024 yıl sonu tahminini de paylaştı. Haber Global’de yaptığı açıklamalarda, "Her ay yeni bir rekor denemesi görebiliriz. Fed başta olmak üzere merkez bankaları faiz indirimlerine devam edecek. Bu nedenle politikalar yükselişte etkili. Ortadoğu'daki savaşlar ve ABD'deki seçim belirsizlikleri var. Ayrıca, 'kusursuz fırtına' olarak adlandırılan resesyon endişeleri de mevcut. Altın fiyatları puslu havayı seviyor, bu nedenle yükseliş olabilir. Nakit ihtiyacınız doğduysa bozdurabilirsiniz. Ancak altın almayı ihmal edenler de bulunuyor. Onlar da ons altında 2500 dolar seviyesini takip edecekler. Her düzeltme hareketi, orta ve uzun vadeli yatırımcılar için alım fırsatı sunuyor" dedi.

2024 yılı sonu için gram altın tahminini açıklayan İslam Memiş, "2025'te gram altında 4500 TL hedefimiz var. Son 22 yılda gram altın, Türkiye'de en çok kazandıran yatırım aracı olmuştur. Yıllık bazda en yüksek getiri gram altındadır. 2024, altın için bir altın çağını yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. Altın uzun vadeli bir yatırım aracıdır; bu nedenle fiyatına değil, miktarına odaklanmalısınız. 2024 sonunda 3000-3500 TL bekliyorduk. Muhtemelen yılı 3350-3400 TL aralığında tamamlayacağız" diye ekledi.