Şanlıurfa’da da zorunlu olacak: 1 Aralık’ta başlıyor!

Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da araç sahiplerini ilgilendiren kış lastiği zorunluluğu, 1 Aralık 2024’te başlayacak. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte sürücülerin kış lastiği takma hazırlıkları hız kazandı. Özellikle ticari araçlar için büyük önem taşıyan bu zorunluluk, trafik güvenliğini artırmayı amaçlıyor.

Şanlıurfa’da da zorunlu olacak: 1 Aralık’ta başlıyor!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 yılı kış lastiği uygulaması, 1 Aralık’ta başlayacak ve 1 Nisan 2025’e kadar devam edecek. Bu dört aylık süreçte, özellikle şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlar için kış lastiği kullanımı yasal bir zorunluluk olacak. Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da sıkı denetimlerle uygulanacak bu zorunluluk, özellikle kış aylarında sürücülerin güvenliğini artırmayı ve olası kazaların önüne geçmeyi hedefliyor.

Kış lastiği zorunluluğuna uymayan ticari araç sürücüleri, 2024-2025 kış sezonunda 2.568 TL idari para cezası ile karşı karşıya kalacak. Şanlıurfa’da bu ceza, trafik denetimlerinde uygunsuzluk tespit edilen araçlara uygulanacak. Özellikle şehirlerarası yolların güvenliğini sağlamak amacıyla sıkı kontroller yapılacak.

Kış lastiği zorunluluğu, özellikle ticari araçları kapsıyor. Şanlıurfa’da şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığı yapan kamyon, çekici, tanker, otobüs gibi ağır tonajlı araçlar ile minibüs ve kamyonet türü ticari araçların tüm lastiklerinin kış lastiği olması gerekiyor. Ayrıca, bu araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerin de kış şartlarına uygun hale getirilmesi şart.

Bunun yanı sıra, Şanlıurfa’da kişisel araç sahiplerinin de olumsuz hava koşullarına hazırlıklı olması önem arz ediyor. Her ne kadar kış lastiği zorunluluğu sadece ticari araçlar için geçerli olsa da, yoğun kar yağışı ve buzlanmanın olduğu dönemlerde bireysel sürücülerin de güvenliklerini riske atmamak için kış lastiği kullanmaları öneriliyor.

 

Şanlıurfa’da da zorunlu olacak: 1 Aralık’ta başlıyor!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.