İsota yatırım yapmanın tam zamanı: Kilosu 5 lira

Şanlıurfa'nın meşhur lezzeti isot, fiyatlarında yaşanan düşüşle gündeme geldi. Geçen yıla 18 TL fiyat ile başlayan isotun kilosu, bu yılın başlarında 5 TL'ye kadar geriledi. Bu durum, hem tüketicileri sevindirirken üreticileri ise üzdü. Peki, isot fiyatlarındaki bu düşüşün nedenleri neler ve bu durum yatırımcılar için bir fırsat mı? İşte detaylar...

İsota yatırım yapmanın tam zamanı: Kilosu 5 lira

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'nın meşhur isotu, beklenmedik bir düşüşle üreticileri zorlarken, yatırımcılar için fırsat sundu.

Geçtiğimiz yıl 18 TL'den piyasaya sürülen Urfa isotu, bu yıl bol yağış ve üretim artışı nedeniyle adeta çuvalladı. Kilogram fiyatı 5 TL'ye kadar gerileyen isot, üreticileri üzerken, tüketiciler ve yatırımcılar için ise altın bir fırsat doğurdu.

Gazeteci İbrahim Halil Şeker, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda isotun geçen yılki 18 liradan piyasaya girdiğini yağmurun ardından 5 liraya kadar gerilediğini yazdı.

Şeker, paylaşımının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Eylül ayında 18 TL'ye başlayan isot, yağışların ardından 5 TL'ye kadar düştü. Ancak hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte fiyatlar tekrar yükselmeye başladı. Önümüzdeki günlerde yağış beklenmediği için fiyatların daha da artması muhtemel. Bu durum, isota yatırım yapmak isteyenler için büyük bir fırsat" 

Öte yandan 50 liralık 10 kilo biberden 5 kilo isot çıktığı ve kilosunun 400 liradan başlayıp, 600 liraya kadar alıcı bulduğu kaydedildi.

 

İsota yatırım yapmanın tam zamanı: Kilosu 5 lira

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.