Mansur Yavaş istifa mı ediyor? Açıklama geldi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, son günlerde çıkan istifa iddialarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Mansur Yavaş istifa mı ediyor? Açıklama geldi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hakkında çıkan istifa iddialarına ve cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına dair açıklamalarda bulundu. Sözcü gazetesinden Aytunç Erkin’e konuşan Yavaş, bu tür iddiaların ve tartışmaların halkın sorunlarının önüne geçtiğini ifade etti.

Yavaş, istifa iddialarını kesin bir dille yalanlayarak, görevinin başında olduğunu ve Türkiye'ye örnek olacak çalışmalar yapmaya kararlı olduğunu vurguladı.

Gündemindeki önceliğin halkın sorunları olduğunu belirten Yavaş, cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarından rahatsız olduğunu ifade ederek, halkın yaşadığı ekonomik ve sosyal sorunların öncelikli gündem olması gerektiğini söyledi.

Yavaş, kendisine yöneltilen "Gündem cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması var. Ne diyorsunuz bu tartışmalarla ilgili?" sorusuna şu yanıtı verdi: 

“Çok rahatsızım. Çok çok rahatsızım. Biz öncelikle kendi belediyemize, kendi yapacağımız işlere odaklanmalıyız. Bu tartışmalardan rahatsız olmamın diğer bir nedeni de şu: Gündemi biz işgal ediyoruz. Halbuki gündem emekli olmalı, aç insanlar olmalı, eğitimde yaşanan sorunlar olmalı. Bunlar konuşulmuyor. Bu tartışmaların hepsinin önüne geçiyor. Televizyonda konuşulacak konu halkın yaşadığı mağduriyetler olması lazım. Bunların önüne geçmeye bizim hakkımız yok ki! Ben tek kelime etmiyorum bu konuda. Elbette zamanı gelince konuşulmalı. Kim öle kim kala. Gerçekten durum bu. O günlere erişecek miyiz? Bakalım Türkiye ne olacak? Ne krizler yaşayacak? Düzelecek mi? Biz belediye başkanıyız ve belediyeyi idare edeceğiz. Partidekiler de muhalefetlerini yapacaklar, daha iyi önerilerde bulunacaklar. Onların görevi o. Halkın gündemini, sıkıntılarını kamuoyunun önüne taşıyacaklar. Bizim bunu yapmaya hakkımız yok. Bunu yapan kötülük yapar ülkeye.”

İstifa sorusuna da kesin bir cevap veren Yavaş, “Herkes her şeyi deneyecek. İçeriden dışarıdan yapacaklar. Siyaseti yapanlar kendince oyun kurabilir ama biz bu oyunlara gelecek halimiz yok. Yerimizdeyiz. İstifa gibi bir düşüncem yok, olur mu öyle şey! Hayır, hayır, hayır… Bize halk görev verdi, partimiz aday gösterdi, benim görevim Türkiye’ye örnek olacak en güzel çalışmaları yapmak. Bunlar ülkeyi iyi yönetir dedirtmek. Benim amacım bu.” şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş istifa mı ediyor? Açıklama geldi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.