Şanlıurfa'da müteahhitler için kritik uyarı: Uymayanlara 106 bin lira ceza!

Karaköprü Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, ilçede yapımı devam eden inşaatlarda güvenlik standartlarına uyulmadığını belirterek müteahhitlere uyarıda bulundu.

5

KARAKÖPRÜ - Karaköprü Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, ilçede yapımı devam eden inşaatlarda güvenlik filelerinin ve ağlarının kullanılmaması nedeniyle artan şikayetler üzerine müteahhitleri gerekli önlemleri almaya çağırdı. 

Karaköprü Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “İlçemiz sınırlarında yapımı devam eden inşaatların güvenlik filelerinin yapılmadığı, çevre güvenlik panellerinin kaldırılmış veya yıkılmış olduğu tespit edilmiş olmakla birlikte, inşaat malzemelerinin parsel dışına bırakıldığı, kaldırım ve yolun işgal edildiği, güvenlik filesi ve ağının kullanılmaması nedeniyle hafriyat atıkları, sıva, boya atıklarının inşaat çevresinde bulunan araçlara ve evlere zarar verdiği gerekçesiyle şikayetler artmış bulunmaktadır. Bu konular hakkında yapı denetim kuruluşları ve müteahhitler olarak gerekli önlemlerin tarafınızca alınması önem arz etmektedir. Aksi taktirde yapı müteahitleri olan gerçek kişi 63.683 TL tüzel kişi için 106.229 TL idari para cezası uygulanacaktır” ifadelerine yer verildi.