Şanlıurfa’da ödüllü fotoğraf yarışması!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, beyaz altın olarak bilinen pamuk ve Urfa isotunun nesilden nesile aktarılmasını teşvik etmek amacıyla ödüllü “Kırmızıdan Beyaza Fotoğraf Yarışması” düzenliyor. "İsot ve Pamuk" konulu yarışmaya katılım için son tarih 20 Ekim, sonuçlar ise 23 Ekim’de açıklanacak.

5

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, beyaz altın olarak adlandırılan pamuk ve Urfa isotunun geleneksel üretimini desteklemek için iki kategoride ödüllü “Kırmızıdan Beyaza Fotoğraf Yarışması” 

Yarışmada, birinciye 20 bin TL, ikinciye 10 bin TL ve üçüncüye 5 bin TL ödül verilecek. Katılımcıların, Şanlıurfa’nın kültürel, sanatsal ve doğal zenginliklerini yansıtan fotoğraflarla yarışmaya katılması bekleniyor. Fotoğrafların, daha önce hiçbir mecrada paylaşılmamış olması şartıyla, yarışma başlangıç tarihinden önce çekilmiş olabileceği belirtiliyor.

Her katılımcı, en fazla 4 adet pamuk ve 4 adet isot olmak üzere toplamda 8 renkli eserle yarışmaya katılabilecek. Yarışmanın amacı, çiftçiler tarafından emekle yetiştirilen pamuk ve isotun güzelliklerini belgelendirerek, Şanlıurfa'nın yurt içinde ve dışında tanıtımına katkıda bulunmak.

Katılım için önceden kayıt yaptırmak gerekiyor. Yarışmacılar, fotoğraflarını online olarak https://sanliurfabuyuksehiryarisma.com/ adresine 20 Ekim  tarihine kadar yükleyebilirler.