70 ülkeye ihracat yapan dev firma Şanlıurfa'yı terk ediyor! Fabrikasını kapatacak: Yüzlerce kişi işsiz kalacak…

Şanlıurfa OSB’de hizmet veren dev plastik boru fabrikası, beklenmedik bir kararla şoke etti. 1965 yılından beri sessiz boru üretiminde öncü olan firma, Şanlıurfa fabrikasının kapılarını kapatma kararı aldı. Bu karar, sadece yüzlerce işçiyi değil, aynı zamanda bölge ekonomisini de etkileyecek. İşte detaylar…

70 ülkeye ihracat yapan dev firma Şanlıurfa'yı terk ediyor!  Fabrikasını kapatacak: Yüzlerce kişi işsiz kalacak…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1965 yılında kurulan Hakan Plastik, Türkiye’de sessiz boru üretiminde öncü olarak sektörde önemli bir yer edinmişti. Kuruluşundan bu yana sürekli bir gelişim ve değişim içinde olan firma, 30’dan fazla üretim tesisi ile 100’ü aşkın ülkeye ulaşarak global bir firma haline geldi. 2013 yılında GF Piping Systems tarafından satın alınmasıyla birlikte, Hakan Plastik, dünya genelindeki ürün ve süreç standartlarını uygulamaya koyarak kalitesini artırdı.

GF Hakan Plastik, Türkiye'de Çerkezköy ve Şanlıurfa'da iki üretim tesisi ile faaliyet gösteriyor. Şirket, plastik boru sektöründe hem üstyapı hem de altyapı alanlarında önemli bir yer edindi. 70'ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren firma, Türkiye genelinde ise 7 farklı satış bölgesine sahipti.

ŞANLIURFA’DAKİ FABRİKASINI KAPATMA KARARI ALDI..

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren Georg Fischer Hakan Plastik Boru ve Profil Sanayi Ticaret AŞ, bölgedeki fabrikasını kapatma kararı aldı. 

Bu durum, yüzlerce çalışanın işsiz kalmasına yol açacak. Kapanma, yalnızca çalışanları değil, onların ailelerini ve dolayısıyla yerel ekonomiyi de etkileyecek. 

Fabrika, bölgedeki ekonomik dinamiklerin önemli bir parçasıydı ve birçok üretici ile tedarikçi için hayati bir rol üstleniyordu.

 

70 ülkeye ihracat yapan dev firma Şanlıurfa'yı terk ediyor! Fabrikasını kapatacak: Yüzlerce kişi işsiz kalacak…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.