Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad ile görüşme irademizi ortaya koyduk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için Beşar Esad ile görüşme irademizi de ortaya koyduk.” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad ile görüşme irademizi ortaya koyduk

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 79. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na katılmak üzere gideceği Amerika Birleşik Devletleri ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ESAD İLE GÖRÜŞME İRADEMİZİ DE ORTAYA KOYDUK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 “Bu gerginliğin sona ermesi, Suriye topraklarının tamamında huzur ve istikrarın sağlanması için Türkiye ve Suriye'nin birlikte atabileceği adımlar Şam yönetimini, muhaliflerin bir süredir Suriye'de çatışmasızlığın sağladığını görüyoruz. Bu durum kalıcı çözüm için etkin bir kapı aralamak adına elverişli bir ortam sağlıyor. Suriye dışında milyonlarca insan vatanlarına dönmek için bekliyor. Biz bu konuda çağrımızı yaptık ve Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için Beşar Esad ile görüşme irademizi de ortaya koyduk. Biz şimdi karşı taraftan cevap bekliyoruz. Biz buna hazırız. Halkı Müslüman iki ülke olarak artık bu birlikteliği, bu beraberliği bir an önce gerçekleştirelim istiyoruz. İki ülke ilişkilerinde yeni bir dönemde böylesi bir görüşme neticesinde inşallah başlar diye inanıyorum.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad ile görüşme irademizi ortaya koyduk

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.