Kredi kartlarında yeni dönem pazartesi başlıyor! Eskisi gibi olmayacak…

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kredi kartlarıyla ilgili yeni düzenlemeleri duyurdu. Bankalara iletilen talimatta, enflasyonla mücadele kapsamında kısıtlamaların detayları netleşti. BDDK’nın koordinasyonuyla uygulanacak bu değişiklikler, 23 Eylül'den itibaren geçerli olacak.

Kredi kartlarında yeni dönem pazartesi başlıyor! Eskisi gibi olmayacak…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

Bakan Mehmet Şimşek, daha önce yaptığı açıklamalarda, kredi kartı limitlerinin yeniden düzenleneceğini belirtmişti. Bu süreçte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile iş birliği içerisinde çalışılacağı ifade edildi.

YENİ LİMİTLER NELER OLACAK?

Yeni düzenlemelere göre, kredi kartı limitleri artık aylık gelirlerin 2 ile 4 katı arasında belirlenecek. Ancak, enflasyonu kontrol altına almak amacıyla bu oranlar daha da düşebilir. Mevcut düzenlemeye göre, bir yıldan kısa süredir kullanılan kredi kartları için aylık gelirin 2 katı, bir yıldan uzun süredir kullanılan kartlar içinse 4 katı limit uygulanabiliyor. Ancak, yeni uygulama bu limitlerin aşağı yönlü güncellenmesini de içerecek.

Bankaların mevcut yüksek limitli kart sahipleri için geriye dönük tarama yapması ve bu limitleri düşürmesi bekleniyor. Yani, yalnızca yeni başvurular değil, mevcut kullanıcılar da bu değişimden etkilenecek.

BANKALARA CEZA VE BORÇ YAPILANDIRMA İMKANI

Yeni düzenlemelere uymayan bankalar için BDDK tarafından ağır para cezaları uygulanacak. Öte yandan, mevcut borçları olan vatandaşlar için kart borçlarını taksitlendirmeleri adına ek seçenekler sunulacak.

Bu değişikliklerle birlikte, kredi kartı kullanımında yeni bir döneme girilmiş olacak. Ekonomik zorlukların artırdığı borç yükü ve enflasyonla mücadele çabaları, bu düzenlemelerin arka planında yatıyor.

 

Kredi kartlarında yeni dönem pazartesi başlıyor! Eskisi gibi olmayacak…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.