İşte Şanlıurfa’da 1 ayda kapanan işletme sayısı!

TOBB'un verilerine göre, ağustos 2024'te kapanan şirket sayısı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5,7 oranında artış gösterdi. Peki, bu durum Şanlıurfa'da nasıl bir tablo çiziyor? İşte detaylar…

İşte Şanlıurfa’da 1 ayda kapanan işletme sayısı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), ağustos 2024'e dair şirket kurma ve kapanma istatistiklerini paylaştı. Verilere göre, ağustos ayında kapanan şirket sayısı, bir yıl öncesine göre yüzde 5,7 oranında artış gösterdi. Özellikle kapanan kooperatif sayısı yüzde 18,7, gerçek kişi ticari işletmeleri ise yüzde 28,6 oranında azaldı.

KURULAN ŞİRKET SAYISINDA DÜŞÜŞ

2023'ün aynı ayına kıyasla kurulan şirket sayısında da dikkat çekici bir düşüş yaşandı. Ağustos 2024'te kurulan şirket sayısı yüzde 11,7, kooperatif sayısı yüzde 38,4 ve gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 5,1 oranında azaldı. Ayrıca, bir önceki aya göre de kurulan şirket sayısında yüzde 4,5, kooperatiflerde ise yüzde 21,4'lük bir azalma kaydedildi.

SERMAYE DÜŞÜŞÜ

Bu yıl toplam 73 bin 454 yeni şirket ve kooperatif kuruldu. Bu yapılar arasında, 63 bin 457 limited şirket, toplam sermayenin yüzde 71'ini oluştururken, 8 bin 198 anonim şirket yüzde 29'unu temsil ediyor. Ağustos ayında kurulan şirketlerin toplam sermayesi ise bir önceki aya göre yüzde 7,9 oranında azaldı.

Uzmanlar, bu verilerin ekonomideki duraklama ve belirsizliklerin yansımaları olduğunu vurgularken, girişimcilerin daha temkinli yaklaştığını belirtiyor. Ekonomik istikrar sağlanmadıkça, şirket kurulumlarının ve sermaye yatırımlarının artmasının zor olduğunu ifade ediyorlar.

ŞANLIURFA'DA KAPANAN ŞİRKET SAYISI

Özellikle Şanlıurfa'da dikkat çeken kapanma rakamları mevcut. Bu şehirde ağustos ayında 8 şirket, 1 kooperatif ve 13 gerçek kişi ticari işletmesi kapandı. Buna karşılık, Şanlıurfa'da toplamda 98 yeni şirket, 4 kooperatif ve 44 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu.

 

İşte Şanlıurfa’da 1 ayda kapanan işletme sayısı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.