Tarımsal girdi fiyatlarında artış devam ediyor

TÜİK verilerine göre, Tarım-GFE temmuzda yıllık yüzde 41,60, aylık yüzde 3,42 arttı.

Tarımsal girdi fiyatlarında artış devam ediyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz 2024 dönemi Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi’ni (Tarım-GFE) açıkladı. Rakamlar, tarım sektöründe yaşanan mali zorlukların devam ettiğini gösteriyor.

2024 Temmuz ayında Tarım-GFE, bir önceki aya göre yüzde 3,42 oranında artış gösterdi. Daha dikkat çekici olan ise, bir önceki yılın Aralık ayına göre endeksin yüzde 20,65, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 41,60 oranında yükselmesi. On iki aylık ortalamalara bakıldığında ise artış oranı yüzde 43,76 olarak belirlendi.

Ana gruplar bazında yapılan değerlendirmelerde, tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksi bir önceki aya göre yüzde 3,61 artış kaydetti. Tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksi ise yüzde 2,32 oranında yükseldi.

Bir yıl içinde yaşanan değişimler de dikkat çekiyor. Tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39,82 artış gösterirken, tarımsal yatırımlara katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksi yüzde 53,06 oranında bir artış yaşadı.

Tarımsal girdi fiyatlarında artış devam ediyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.