Çay ve kahve içen herkesi ilgilendiriyor! Dikkat çeken araştırmanın sonuçları...

İsveçli bilim insanları, çay ve kahve tüketiminin sağlığa zarar verdiğine dair uzun zamandır süregelen önyargıların yanlış olduğunu kanıtlayan yeni bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırmaya liderlik eden Çin'deki Soochow Üniversitesi'nden epidemiyolog Xujia Lu, "Bu bulgular, orta miktarda kahve veya kafein tüketiminin kardiyometabolik hastalıkların önlenmesinde geniş kapsamlı yararlar sağlayabileceğini gösteriyor" dedi.

Çay ve kahve içen herkesi ilgilendiriyor! Dikkat çeken araştırmanın sonuçları...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, düzenli çay ve kahve tüketimi, hipertansiyon, diyabet ve koroner kalp hastalığı gibi kardiyometabolik rahatsızlıkların gelişme riskini önemli ölçüde azaltıyor. 

Çalışma, 300'den fazla katılımcıyı 11 yıl boyunca izleyerek, içilen çay ve kahve miktarının sağlık üzerindeki etkilerini detaylı bir şekilde inceledi.

Günde üç fincan kahve veya beş fincan çay içen bireyler, bu hastalıklara yakalanma riskini %40’tan fazla düşürüyor. Ayrıca, kafein alımı ile birlikte katılımcıların daha iyi kardiyovasküler sağlık sonuçları elde ettiği ve daha düşük kolesterol seviyeleri ile iyileşmiş insülin direnci belirtileri gösterdiği tespit edildi.

Çay ve kahvenin içeriğindeki antioksidanlar, vücutta iltihaplanmayı azaltarak bağışıklık sistemini güçlendirebilirken, kafeinin beyin sağlığına olan olumlu etkileri de görülüyor.

 Düzenli tüketim sağlanıldığında, anksiyete düzeylerini azaltabilir ve zihinsel uyanıklığı artırabilir. Bu durum, özellikle yoğun çalışma temposuna sahip bireyler için önemli bir avantaj sağlıyor.

Çay ve kahve içen herkesi ilgilendiriyor! Dikkat çeken araştırmanın sonuçları...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.