Fahiş zam yapmışlardı! Bakan Tekin açıkladı, okullara ceza yağdı…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okulların yüksek kitap fiyatlarıyla ilgili "Yüzde 300 zam yapan 400 civarındaki özel okula gerekli cezalar verildi." ifadesini kullandı.

Fahiş zam yapmışlardı! Bakan Tekin açıkladı, okullara ceza yağdı…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum’da tarihi mekanları ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldi. Bu gezisi sırasında gazetecilerin gündeme dair sorularını da yanıtlayan Tekin, eğitim alanındaki gelişmelere dair önemli bilgiler paylaştı.

Özel okulların yüksek kitap fiyatlarıyla ilgili konuşan Bakan Tekin, yüzde 300'ün üzerinde zam yapan 400 okula gerekli cezaların verildiğini söykedi. 

Bakan Tekin, şunları kaydetti:

"Okullar kendi kitaplarını öğrencilere verebilir, fakat bu kitapları sisteme girmeleri gerekiyor. Örneğin okul bu sene 20 bin liraya kitap sattıysa onu sisteme girecek ki biz seneye yapacağı fiyat artışını takip edebilelim. Fakat bazı okullar, havale, EFT ya da benzeri yollarla ücret alıyor. Bunlar suç.Önümüzdeki sene enflasyon artı yüzde beş; bu fiyatın üstüne çıkamazsın diyoruz. Bu oranın üstüne çıkanları fahiş fiyat olarak kabul ediyoruz. Şu an yaklaşık 400 civarında okul, yüzde 300’ün üzerinde zam yapmış onlara hemen gerekli cezaları verdik." 

 

Fahiş zam yapmışlardı! Bakan Tekin açıkladı, okullara ceza yağdı…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.