Şanlıurfa’da esnaf dertli: Kuş bile uçmuyor

Son yıllarda Türkiye’de yaşanan ekonomik krizden nasibini alan Şanlıurfa Bağdat pasaj esnafı kara kara düşünmeye başlarken, birçok esnaf iş yapamaz duruma geldi. Ekonomik kriz nedeniyle vatandaşların alım gücü düşerken, ürününü satamayan esnaf da zor koşullarda geçimini sağlamaya çalışıyor.

Şanlıurfa’da esnaf dertli: Kuş bile uçmuyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolardaki yükselişten epey olumsuz yönde etkilenen esnaf, aldıkları ürün ve malzemeyi yerine koyamayarak elindeki sermayeyi de bir bir eritiyor.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Bağdat Pasaj esnafı da dolardaki yukarı yönlü tırmanıştan ve hayat pahalılığından dolayı bugünlerde sessizliğe gömülmüş durumda. Esnaf iş yapamamaktan şikayet ederken, artan maliyet ve fiyatlardan ötürü vatandaşların da alım gücü düşmüş halde.

Pasaj esnafı, hayat pahalılığı ve doların yükselmesine bağlı olarak işlerinin iyice düştüklerini belirterek, ekonomik şartların en kısa sürede değişmesini umut ediyor.

HASAN DİY: MALİYETLER ARTI

İthal ürün satışı yaparak Türkiye’nin bir çok bölgesine ürün gönderdiğini belirten Bağdat pasaj esnafı Hasan Diy,”Pasajda ithal ürünler satıyoruz. Ürünlerimiz Çin, Dubai ve Hindistan’dan geliyor. Dolar, kira ve artan enflasyon karşısında fiyatlar yükseliyor, bizde gelen artışları fiyatlara yansıtmak zorunda kalıyoruz. Ramazan Bayramı’nda beri fiyatları sabit tutumuza rağmen iş yok gelen giden müşteri de yok. Bu durgunluğu yakıta, kimisi elektriğe ve doğal gaz gibi artan maliyetlere bağlıyorlar. Yeni okullarda başladı, veliler öğrencilerin masraflarını karşıladıklarından burada alışveriş yapmıyor”dedi.

PASAJDA KUŞ UÇMUYOR

Yüzlerce esnafın olduğu pasajda kuş bile uçmadığını aktaran Diy,”Geçen yıldan bugüne ürünlerde ortalama yüzde 40-50 gibi fiyatlar katlandı. Ürün fiyatları gün geçtikçe artıyor ama iş yok satış yok satış yapamıyoruz. Artık yeni üründe alamıyoruz çünkü eski ürünleri satamıyoruz. Örnek vermek gerekirse burada 5 liraya sattığım bir ürünü 2 ay sonda 8 liraya almak zorunda kalıyoruz. Pasajda yüzlerce iş yeri var hepsinde de duruma aynı kuş uçarak bir durum bile yok, pasaja gelen basit işler için geliyor telefon tamiri gibi eskiden Siirt, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Türkiye’nin bir çok bölgesinden her gün 4-5 müşterim gelip alışverişini yapıp giderdi. Ama şimdi başta ulaşım, kargo ücretleri bile çok yükseldi. Ondan satışlarda birden kesildi, biz burada toptan iş yapıyoruz.  Şimdi burada oturup düşünüyoruz bakalım nasıl olacak diye”şeklinde konuştu

Şanlıurfa’da esnaf dertli: Kuş bile uçmuyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.