Siverek’te geçmişe yolculuk! Başkan Bucak, yarım asırlık binaya taşındı

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, yarım asırlık eski belediye başkanlığı olarak kullanılan Şire Pazarının üstündeki binaya taşındı.

Siverek’te geçmişe yolculuk! Başkan Bucak, yarım asırlık binaya taşındı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SİVEREK - Siverek Belediyesi'nin başkanlık makamı, uzun bir aradan sonra eski binasına geri dönüyor. Başkan Ali Murat Bucak, yarım asırlık tarihi Şire Pazarının üstündeki binaya taşındı.

1958 yılında dönemin Belediye Başkanı Hacı Yılmaz Fettahlıgil tarafından başkanlık makamı olarak kullanılan Cumhuriyet Caddesi’ndeki bina, Siverek’in belediye tarihinin önemli bir parçası. Fettahlıgil, 15 yıl boyunca bu binayı kullanarak belediye hizmetlerini yürütmüştü. Ardından, 1973-1977 yılları arasında Abdulkadir Odabaşı, 1977-1979 yılları arasında Suat Karataş ve 1984-1989 yılları arasında Şeyhmus Aydın gibi isimler başkanlık yaptı.

1994 yılında Hasan Çelebi’nin göreve başlamasıyla birlikte Hürriyet Caddesi’ndeki yeni binaya taşınan başkanlık makamı, 29 yıl boyunca hizmet verdi. Ancak, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan bu bina, kullanılamaz hale geldi.

Geçici olarak Başkanlık makamı olarak kullanılan Terziler Evi'nin fiziki yetersizliği nedeniyle Başkan Ali Murat Bucak, 66 yıl önce yapılan yarım asırlık binaya geri dönüş kararı aldı. Bu taşınma, hem tarihi mirası yaşatmak hem de belediye hizmetlerinin sürekliliğini sağlamak açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bu tarihi dönüşüm, Siverek’in belediye tarihine olan bağlılığın ve geçmişe verilen önemin bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

Siverek’te geçmişe yolculuk! Başkan Bucak, yarım asırlık binaya taşındı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.