Şanlıurfa’da bir dönemin sonu! Cezaevi yarın yıkılıyor: Bakın yerine ne yapılacak…

Eyyübiye Belediyesi, geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinin ardından kapatılmasına ve yıkılmasına karar verilen Şanlıurfa E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi’nin yıkım işlemlerine başlıyor. Yaklaşık 1000 dekarlık bir alanı kaplayan cezaevinin yıkımı yarın başlayacak. Yıkımın ardından alana yapılacak projeler ise netlik kazandı.

5

1968 yılında Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yapılan ve geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinin ardından kapatılan Şanlıurfa E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi’nin yıkım işlemleri başlıyor. 

Kapalı cezaevi, geçtiğimiz yıl boşaltılmasının ardından dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın onayıyla Eyyübiye Belediyesi’ne tahsis edilmişti. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, o dönem yaptığı açıklamada cezaevinin yıkılacağını ve yerine yeni projelerin yapılacağını açıklamıştı. 

Eyyübiye Belediyesi, yaklaşık 1000 dekarlık alanı kaplayan cezaevinin yıkımına yarın iş makineleriyle başlayacak.

 

CEZAEVİ YERİNE YAPILACAK PROJELER 

Yıkımına başlanılan cezaevinin yerine yapılacak olan projeler ise şu şekilde olacak:

Cezaevinin idare binası Eyyübiye Belediyesi hizmet binası olarak kullanılacak. Geri kalan kısımlarda ise içerisinde, gençlik merkezi, eğitim alanları, yeşil alanlar, çocuklar için oyun grupları, dinlenme alanları gibi ayrıntıların yer alacağı bir millet bahçesi oluşturacak.